Service: +31 (0)6 532 872 58
+31 (0)41 63 75 225

Celsimix

Vaste stoffen en vloeistoffen homogeen mengen?

De Celsimix, ontwikkeld voor diverse moeilijke mengsels

 

 

Wat is de Celsimix?

De Celsimix mengt ingrediënten op een vooraf bepaalde temperatuur. Dankzij deze unieke thermische functie is de Celsimix in staat om homogene mengsels te creëren van verschillende componenten, zowel vaste als vloeibare. De Celsimix is uitgerust met twee schroeven die beide verwijderd kunnen worden voor eenvoudige en zorgvuldige reiniging. De machine is stil, energiezuinig en compact. Bovendien is de Celsimix volledig aanpasbaar en kan daarom in een grote verscheidenheid aan toepassingen worden gebruikt in de voedings- en chemische industrie. Karamel mengen met noten als basis voor mueslirepen of kalksteen met polyolefine voor tapijttegels zijn slechts enkele voorbeelden van de grote veelzijdigheid die de Celsimix biedt. 

 

Wanneer gebruikt u de Celsimix?

Een standaard industriële menger is niet geschikt voor het homogeen mengen van vloeibare en vaste ingrediënten. De meeste mengers zijn niet gemaakt voor ingrediënten die sterk verschillen in dichtheid, kleverigheid, grootte of hardheid. Voor verdere verwerking is het bij dit soort mengsels vaak belangrijk dat de menger in een continustroom een homogeen gemengd product met een constante temperatuur en textuur uitvoert. Hiervoor hebben wij de Celsimix, die we speciaal voor deze uitdagende mengsels hebben ontwikkeld met al de genoemde eisen in het achterhoofd.

Wie gebruikt de Celsimix?

De branches waarin de Celsimix gebruikt wordt verschillen sterk van bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie tot de chemische- en recycling industrie. Enkele voorbeelden van producten waar de Celsimix met succes wordt toegepast zijn muesli, chocolade, toffee, noten, kalksteen en polyolefine maar er zijn nog veel meer toepassingen mogelijk. 

 

Wat zijn de ervaringen met de Celsimix?

Eén van de grootste fans van de Celsimix is Bühler Group uit Zwitersland, een bekende systeem integrator die zich voornamelijk richt op mechanische en thermische proces engineering. Het bedrijf is actief in meer dan 140 landen en heeft meer dan 13 duizend werknemers wereldwijd. In samenwerking met Bühler Group hebben wij een klantcase geschreven over de ervaringen met de Celsimix welke u hier kunt lezen.

Waarom Van Beek?

De Celsimix wordt gemaakt door het gerenommeerde Nederlandse bedrijf Van Beek Schroeftransport. Ons bedrijf heeft tientallen jaren ervaring met transportschroeven en schroeven voor thermische toepassingen of bulkwagenvullers . In die tijd zijn duizenden schroeftransporteurs in talloze proceslijnen geïnstalleerd. Deze ervaring ziet u terug bij onze bekwame (sales) engineers. Zij zien oplossingen waar anderen geen uitweg zien en denken graag met u mee bij het inpassen van onze machines.

 

Waar kunt u de Celsimix testen?

U als producent kent uw product als geen ander, u weet hoe nauw het komt met de textuur bij de verdere verwerking van het product. Van de Celsimix hebben wij een mobiele versie beschikbaar inclusief doseerder en heater voor uitgebreide tests in uw fabriek. Op deze manier kunt u uitgebreid zelf ondervinden hoe u door het sleutelen aan de instellingen tot het gewenste resultaat komt.

Contactformulier

Naam contactpersoon *


E-mail *


Telefoon nummer
Vraag / Opmerking