Service: +31 (0)6 532 872 58
+31 (0)41 63 75 225

Nieuws

Ontdek het gemak van SpeedClean en win een helikoptervlucht bij uw bezoek aan de Industrial Processing 2014

Van Beek staat van 30 september tot en met 3 oktober op de Industrial Processing in Utrecht. Op onze stand, 03.A030, zullen we u graag verwelkomen en u alles vertellen met betrekking tot onze schroeftransporteurs en bulkwagenvuller.

Van Beek introduceert op de beurs haar gepatenteerde SpeedClean concept, dat het reinigen van schroeftransportsystemen drastisch versnelt, verbetert en ergonomisch maakt.

Lees meer
 

Mr. Bulk Truck Loader op Facebook en Twitter

Mr. Bulk Truck Loader is het alter ego van Roel Kneepkens, de man die zich bezig houdt met de Dino bulkwagenvullers. Vanaf 1 november jongstleden is hij te volgen via Twitter en Facebook, waar hij dagelijks over de Dino vertelt.

Lees meer
 

Verse rode kool behoudt bij Ardo zijn smaak en warmte door bijzondere trogtransporteurs

‘Wij bewaren wat de natuur ons geeft’ is al meer dan 40 jaar het motto van ARDO B.V. uit Zundert, de grootste producent van diepvriesgroenten en diepvriesfruit in Europa. Van Beek draagt, met het leveren van een gesloten systeem van drie trogtransporteurs, bij aan het behoud van smaak, kleur en vorm tijdens het verwerkingsproces van rode kool tot diepvriesgroente. Speciale voorzieningen als CIP leidingen, flat-body kogelkranen en waterparelstralenafwerking zorgen voor een hygiënisch transport van de geblancheerde rode kool en optimale reinigbaarheid van de schroeftransporteurs.

Lees meer
 

Wacht niet af, maar plan uw machineonderhoud en service nu

De zomer is een geliefde en zeer geschikte periode om onderhoud en revisie te verrichten aan machines. Nu de buitentemperatuur weer oploopt, stijgt bij ons ook het aantal service aanvragen. Een schroeftransporteur vergt relatief weinig onderhoud, maar structureel onderhoud is essentieel.

Lees meer
 

Bremat Holland BV vraagt volledige flexibiliteit in schroeftransport

Bremat uit ’s-Hertogenbosch betrekt de laatste jaren frequent verschillende schroeftransporteurs bij Van Beek voor hun volautomatisch mobiele mortelinstallaties. Hun wisselende vraag sluit prima aan op de flexibiliteit van Van Beek en resulteert in een constante afname.

Lees meer
 

Asset Management op slibdroogproject Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

De term ‘Asset Management’ wordt steeds meer gehoord binnen organisaties die zich bezighouden met beheer en onderhoud van technische installaties. Bij Asset Management draait het om het verantwoord, duurzaam en kosteneffectief omgaan met de bedrijfsmiddelen, ‘de Assets’. Wij hebben door de wisselwerking met onze klanten in verschillende industrieën, veel ervaring opgedaan ten aanzien van ‘Asset Management’. Hierdoor kunnen wij meerwaarde leveren aan onze klanten. Een voorbeeld hiervan is onze samenwerking met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) bij hun slibdroogproject in Beverwijk.

Lees meer
 

Glucose toevoegen in continu proces

Aan één van de meest moderne suikerfabrieken in Roemenië hebben wij een aantal machines geleverd voor de optimalisatie van hun productieproces. Voor deze optimalisatie hebben wij onder andere twee big bag losstations, twee hoogvullers, een opvoerschroef en een doseerschroef geleverd.

Lees meer
 

Forse uitbreiding testcentrum

Het testcentrum van Van Beek is in de afgelopen drie maanden flink uitgebreid, zowel op het gebied van apparatuur en techniek als kennis en medewerkers. Hierdoor kan Van Beek nog complexere vraagstukken beantwoorden zoals bijvoorbeeld vragen met betrekking tot veranderende materiaaleigenschappen bij verhitting en/of koeling, thermografisch onderzoek en pyrolyse.

Lees meer
 

Terugblik “beurzenseizoen” Van Beek

De afgelopen twee maanden waren drukke tijden voor het van Beek team. We waren vertegenwoordigd op maar liefst vier beurzen, verdeeld over zeer verschillende locaties en gericht op zeer verschillende doelgroepen. We blikken even terug...

Lees meer
 

Dino bulkwagenvuller vult suikertekort Europa aan

Door de hoge wereldmarktprijzen is er een suikertekort ontstaan op de Europese markt. Veel suikerverwerkende bedrijven importeren daarom de zoetstof van buiten Europa. In big bags wordt de geïmporteerde suiker aangevoerd en daarna overgeheveld in silowagens. Suikerverwerkers ontdekken hiervoor opvallend vaak de Dino Bulkwagenvuller van Van Beek. In korte tijd zijn er door Van Beek een zestal Dino’s geleverd aan vijf verschillende eindgebruikers in de suikerindustrie.

Lees meer
 

DINO Summer Deal : Magneet en bijpassende uitloop voor € 5.995,- (excl. montage)

Uw eindklanten stellen steeds hogere eisen en U krijgt te maken met verscherpte controles. Dan is het prettig te weten dat er tijdens uw verlading een fase is ingebouwd waarbij ferro-deeltjes uit de productflow worden genomen.

Lees meer
 

Dino bulkwagenvuller op Transport & Logistics in Antwerpen

Van 20 tot en met 22 september aanstaande vindt in Antwerpen de beurs Transport & Logistics plaats. Voor ons een mooie mogelijkheid om u persoonlijk (hernieuwd) kennis te laten maken met onze Dino bulkwagenvuller.

Lees meer
 

Van Beek en Entecon verzorgen poedertransport voor het Egyptische SIPES

In opdracht van het Engelse bedrijf Entecon heeft Van Beek drie specifiek ontworpen kokertransporteurs geleverd aan de Egyptische verffabriek SIPES. Deze schroeftransporteurs storten verschillende grondstoffen voor verf vanuit opslagsilo’s in dissolvers (mixers), dit alles in de juiste hoeveelheden.

Lees meer
 

Uw onderhoud in vertrouwde handen bij Van Beek Schroeftransport

Een groeiend aantal klanten betrekt ons in een vroeg stadium in het onderhoud van de machines. Onze specifieke kennis van de machine gecombineerd met de onderhoudseisen en programma’s van onze klanten resulteren steeds vaker in het vastleggen van afspraken in een onderhoudscontract.

Lees meer
 

Van Beek BeursMap, de beursplattegrond in digitaal zakformaat

De beurs map Iphone-app toont u alle belangrijke aanbieders van oplossingen en tools voor de behandeling van bulkgoederen zoals poeders en granulaten. De beurs wordt kracht bijgezet door een uitstekend conferentieprogramma met onder andere een Atex Forum en EHEDG workshops.

Lees meer
 

24/7 service bij Van Beek

Van Beek is altijd beschikbaar voor service, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Een telefoontje naar onze speciale servicetelefoon met nummer 06-53287258 is voldoende. Deze is op 3 januari jongstleden in gebruik genomen en 24/7 bereikbaar!

Lees meer
 

Steinkühler kiest voor Dino bulkwagenvuller

Steinkühler is gespecialiseerd in het transport van poeders en vloeistoffen (voornamelijk voor de voedingsmiddelenindustrie) en marktleider op dit gebied in Europa. Voor hun vestiging in Krefeld (waar stortgoed verladen wordt vanuit bigbags in silowagens) vonden zij in de Dino Silverline van Van Beek een veilige en snelle oplossing voor het verladen van stortgoed.

Lees meer
 

Schroeftransporteur voor afvoer pellets uit wateronthardingsproces

Voor RWB Water Services uit Almelo heeft Van Beek twee stalen kokertransporteurs als oplossing geëngineerd en geproduceerd voor het snel en eenvoudig transporteren van pellets. Deze pellets zijn ontstaan als afvalstof bij het ontharden van water.

Lees meer
 

Dino® bulkwagenvuller "live" te zien op de Powtech

Efficiënt bulkgoederen verladen? Kom op de Powtech naar standnummer 9-232 van Van Beek en u krijgt "live" onze Dino® type DR300 Silverline te zien!

Met de Dino® bespaart u tijd, werkt u veilig en beschikt u over een degelijke, makkelijk reinigbare en eenvoudig te bedienen verlader. Bovendien heeft de bulkwagenvuller nauwelijks onderhoud nodig.

Lees meer
 

Maak nu een afspraak op de Powtech met een van onze Sales Engineers

Evenals vorig jaar, hebben we van 27 t/m 29 april aanstaande weer twee stands op de Powtech in het Duitse Nürnberg. De Powtech is de vakbeurs voor poeders-, granulaten- en stortgoedtechnologieën en is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend technologieforum in Europa.

Lees meer
 

Schroeftransport oplossing voor loodrecht transport magnesium

Al enige jaren kampte SMA Mineral Magnesia AS uit Porsgrunn (Noorwegen) met een transportprobleem bij het opvoeren van hun afvalproduct gehydrateerd magnesium. Graag wilden zij hun afvalproduct hergebruiken, maar geen enkele schroevenbouwer in Scandinavië kon een systeem aanbieden waarmee het magnesium loodrecht opgevoerd wordt naar de verbrandingsoven. Totdat per toeval, dit probleem voorgelegd werd aan Van Beek en zij een oplossing boden in de vorm van een asloos schroeftransportsysteem.

Lees meer
 

Nieuwe Machinerichtlijn 2010 ook bij Van Beek van kracht

De nieuwe Europese Machinerichtlijn is sinds 29 december 2009 van kracht. Deze richtlijn schrijft voor dat een bouwer van deelmachines, die in productielijnen of eindmachines worden ingebouwd, aan hogere eisen moeten voldoen. Een schroeftransporteur is haast altijd een deelmachine, Van Beek voldoet volledig aan deze norm en heeft de administratieve verplichtingen vergaand geautomatiseerd.

Lees meer
 

Van Beek aanwezig op de Powtech

POWTECH is de beurs die zich richt op de mechanische processen en belangrijke technologieën voor bijna alle takken van industrie. POWTECH heeft zich gevestigd als toonaangevend technologieforum in Europa met een wereldwijde impact op het gebied van poeders, korrels en andere bulkgoederen.

Lees meer
 

Grof-fijndoseerschroeven voor dextrose afzaklijn

Voor Behn + Bates uit het Duitse Münster heeft Van Beek twee grof-fijndoseerschroeven geëngineerd en geproduceerd waarmee met hoge snelheid en nauwkeurigheid zakken met dextrose afgevuld worden.

Lees meer
 

Succesvolle knuffelactie personeel Van Beek Schroeftransport

Vorig jaar december organiseerde Van Beek Schroeftransport uit Drunen een eerste actie om knuffelspeelgoed in te zamelen voor kinderen in Zuid Afrika. Dit jaar riep Van Beek opnieuw haar personeel op om zoveel mogelijk knuffeldieren mee te brengen naar het Sinterklaasfeest. En met succes! Dit jaar was de opbrengst dubbel zoveel voor het Garutha Centre, een crèche- en zorginstelling voor zieke en kansarme kinderen in Zuid Afrika.

Lees meer
 

Van Beek op Solids in Rotterdam

25 t/m 26 november 2009 in Rotterdam, Nederland

SOLIDS verenigt inkopers én leveranciers gespecialiseerd in de productie en verwerking van poeders, granulaten en bulkgoederen. Het gaat dan meer specifiek om de voedings-, mengvoeder-, chemische-, metaal-, plastic-, mineraal-, farmaceutische- en landbouwindustrie.

Lees meer
 

Van Beek introduceert nieuwe manier van communiceren

Een goede relatie begint bij persoonlijk contact, maar door het drukke verkeer in Nederland en België is het voor ons helaas niet altijd mogelijk om klanten en leveranciers direct te bezoeken. Reden voor Van Beek om een passend alternatief te bedenken, namelijk persoonlijk contact via de webcam!

Lees meer
 

Dino bulkwagenvuller geslaagd voor test bij Vollers in België

Om vooraf helemaal zeker te zijn van de werking van de Dino bulkwagenvuller heeft Vollers België een klein half jaar de Rental Dino van Van Beek uitgebreid getest voor het verladen van plastic granulaat uit bigbags naar silowagens.

Lees meer
 

Extractieschroef voor compost vergistingstanks

Aan het bedrijf OWS uit Gent (België) zal Van Beek in september van dit jaar opnieuw specifiek ontworpen extractieschroeven leveren voor het onttrekken van vergist afval uit een DRANCO vergistingstank. Ditmaal zal de installatie in Leszno (Polen) gebruikt gaan worden.

Lees meer
 

Opvoerschroef als verantwoord tussendoortje bij productie Sultana's

Voor Koninklijke Verkade uit Zaandam heeft Van Beek een drietal mobiele opvoerschroeven ontworpen en geleverd voor het veilig en efficiënt toevoegen van kaneelsuiker en stroopschilfers aan het productieproces van Sultana biscuits.

Lees meer
 

Van Beek met Dino bulkwagenvuller op Transport & Logistics Antwerp

TRANSPORT & LOGISTICS is een professioneel platform waar managers, beslissingnemers, academici en specialisten op het gebied van transport & distributie, warehousing & handling en datacommunicatie & software hun kennis en ervaring uitwisselen. Deze beurs wordt gehouden van 20 t/m 22 oktober 2009 in Antwerpen, België.

Lees meer
 

Hygiënisch schroeftransport ten behoeve van productie Cheddar kaas

Van Beek heeft een schroeftransporteur geleverd met een extreem hoog hygiënisch afwerkingsniveau aan Tetra Pak Tebel B.V. uit Heerenveen. Deze trogtransporteur wordt gebruikt bij de productie van Cheddar kaas in Noord-Ierland.

Cheddar kaas is een gele tot oranje, wat pittig smakende, van koemelk gemaakte kaas die oorspronkelijk ambachtelijk gemaakt werd in het Engelse dorpje Cheddar. Tegenwoordig wordt deze kaas

Lees meer
 

Transportschroeven.nl - een nieuw concept van Van Beek!

"De juiste schroef, scherp geprijsd en snel in huis". Dat is in een notendop wat Transportschroeven.nl haar klanten biedt. Een nieuw concept wat zich richt op de verkoop van losse transportschroeven in staal en rvs en door Van Beek uit Drunen gelanceerd wordt.

Lees meer
 

Huur een dino bulkwagenvuller

Regelmatig krijgen we vragen vanuit de markt naar mogelijkheid tot het huren van een Dino Bulkwagenvuller voor een tijdelijk project. Van Beek komt daarom met een nieuw concept: Rent a Dino!

Lees meer
 

Onderhoud en spare parts

De Dino vergt over het algemeen weinig onderhoud. Toch is het raadzaam periodiek uw Dino te laten controleren op essentiele punten zoals aandrijving, afdichting en lagering. Van Beek verzorgt dat uiteraard graag voor u.

Lees meer
 

SilverLine actiemodel

Van Beek produceert en levert al jaren de beste bulkwagenvuller ter wereld. Een betrouwbaar concept op basis van schroeftransport, snel, veilig en een rendabele investering. Nieuwe kopers kunnen nu tijdelijk profiteren van een aantrekkelijk actiemodel: Dino DR300 SilverLine.

Lees meer
 

Nijhof-Wassink kiest voor 'dedicated' gebruik Dino bulkwagenvuller

Nijhof-Wassink Transport, specialist in bulktransport over weg, spoor en water heeft onlangs opnieuw geïnvesteerd in een tweede Dino bulkwagenvuller van Van Beek uit Drunen. Deze investering verdient zich terug doordat zij de Dino volledig 'dedicated' inzetten.

Lees meer
 

Van Beek ontvangt hoog Chinees bezoek

Van Beek BV, fabrikant van schroeftransporteurs, heeft op 24 april een hoge delegatie ontvangen van het Chinese chemieconcern Tianjin Dagu Chemical Industry Co. Ltd. uit Tanggu (district van Tianjin). De Chinezen brachten het bezoek vanwege een opdracht die Van Beek heeft ontvangen in verband met de bouw van een compoundinginstallatie voor een nieuwe plant.

Lees meer
 

Van Beek lanceert de verbinding tussen hygiëne en schroeftransport: Hypreme

Hygiëne en schroeftransport komen samen in de naam Hypreme. Een nieuw concept van Van Beek waarbij beheersbaarheid van hygiëne het uitgangspunt is. Speciaal ontwikkeld voor food, pharma en chemie. Het complete ontwerp staat in het teken van het voorkomen van microbacteriële groei en het grondig kunnen reinigen en inspecteren. Daarmee biedt Hypreme beheersbaarheid in productieprocessen waarbij alles draait om hygiëne.

Lees meer
 

Heidelberg Cement Group gaat samenwerken met Van Beek Schroeftransport

Onlangs heeft Van Beek Schroeftransport uit Drunen de eerste speciale Dino® Bulkwagenvuller geleverd aan Norcem AS in Moermansk, onderdeel van de Heidelberg Cement Group. Samen met de klant is een speciale configuratie ontwikkeld voor cement handling in Rusland. Ook andere onderdelen binnen Heidelberg hebben belangstelling getoond.

Lees meer
 

"Kort op de bal bij Timcal"

In augustus leverde Van Beek Schroeftransport een project aan Timcal Belgium NV, producent van carbon black voor elektrisch geleidende toepassingen. Van Beek deed de engineering, productie en installatie van de systemen on-site. De heer Ir. Jan Van Der Voort, plantmanager van Timcal, vertelt over zijn ervaringen met Van Beek Schroeftransport

Lees meer
 

Van Beek bouwt nieuw schroeftranportsysteem bij Prayon

Begin september start Van Beek Schroeftransport met de ombouw en installatie van een groot aantal schroeftransportsystemen bij marktleider Prayon N.V., producent van fosforzuur, fluor en fosfaten te Puurs, Belgie. Elisabeth Neyens, projectleider bij Prayon licht de keuze voor Van Beek toe.

Lees meer
 

Van Beek Metaalprijs 2007

Maandag 25 juni jl. heeft op Scholengemeenschap De Overlaat in Waalwijk de uitreiking plaatsgevonden van de jaarlijkse Van Beek Metaalprijs. De prijs is een initiatief van De Overlaat en Van Beek Schroeftransportsystemen uit Drunen. De prijs is bedoeld voor 6 geslaagden van de Afdeling Metaal die zich bijzonder hebben onderscheiden in het laatste jaar van de opleiding. Aan het winnen van de Van Beek Metaalprijs hangt een geldbedrag vast van € 1000.

Lees meer
 

Een volledig ingericht Testcentrum

Geen investering en toch een volledig ingericht Testcentrum tot uw beschikking!

Van Beek heeft als enige leverancier van schroeftransport haar testcentrum open gesteld voor al haar klanten. U kan gebruik maken van de uitgebreide faciliteiten en kan testen met diverse testmachines.

Lees meer
 

De Van Beek silowagenvuller: Dino

Naast rechttoe-rechtaan betaling heeft Van Beek een aantal alternatieve mogelijkheden gecreëerd om tot aanschaf te kunnen overgaan, of gebruik te kunnen maken van een nieuwe Dino®. Gespreide betaling, huur, lease en koop met gegarandeerde terugkoopgarantie

Lees meer
 

Stofafzuiging op de Dino® bulkwagenvuller

Stofontwikkeling is een steeds terugkerend probleem bij het verladen van Big Bags in silowagens. Van Beek heeft inmiddels diverse oplossingen ontwikkeld om de deze stofproblematiek te lijf te gaan

De stofproblematiek bij een Dino® valt eigenlijk in twee stukken uiteen: Stofontwikkeling rondom stortbak en stofontwikkeling bij de uitloop

Lees meer
 

Schroefwarmtewisselaars

Bent u op zoek naar schroefwarmtewisselaars : www.celsius.nl

Lees meer
 

Nieuwe website Van Beek toepassingsgericht met focus op persoonlijk contact

De nieuwe website van Van Beek is overzichtelijk, bondig en toepassingsgericht zodat bezoekers van de website snel vinden wat ze zoeken. Rene van Manen van ontwerpbureau Storm Solutions speelde een belangrijke rol in het proces naar de nieuwe site en geeft tips voor het opzetten van een succesvolle site.

Lees meer
 

Van Beek draagt bij aan brancheonderzoek Machevo

Hoe staat de Nederlandse procesindustrie er voor en wat zijn de investeringsvooruitzichten? Om een antwoord op deze en andere vragen te krijgen laat de Machevo & Bulk Vereniging ieder jaar een grootschalig onderzoek uitvoeren door de Jaarbeurs. Omdat Van Beek een toonaangevende speler in de branche is, werd dit jaar onze algemeen directeur Perry Verberne geïnterviewd voor het brancheonderzoek.

Lees verder
 

Laat die zomer maar komen!

De zomer staat weer voor de deur wat inhoudt dat ook de vakantietijd weer bijna aanbreekt. Ook tijdens de vakantieperiode in juli en augustus staan wij dagelijks voor u klaar!

We zullen weliswaar een wat kleinere bezetting hebben dan normaal maar we blijven voor u beschikbaar. Bel of mail ons voor advies, assistentie op servicegebied en natuurlijk alle overige vragen op het gebied van schroeftransporteurs, bulkwagenvullers en schroefwarmtewisselaars.

Lees meer
 

Revisie of onderhoud in zomerstop

De zomer is een zeer geschikte periode om onderhoud en revisie te verrichten aan uw machines. Nu de buitentemperatuur oploopt en de vakantieperiode in zicht komt, stijgt bij ons ook het aantal service aanvragen.

Een schroeftransporteur vergt relatief weinig onderhoud, maar structureel onderhoud is essentieel. Ons service team staat 24/7 voor u klaar gedurende de zomerperiode maar zorg dat u niet te laat bent, geef uw geplande stop tijdig aan ons door zodat wij ook u optimaal kunnen bedienen!

Lees meer
 

Van Beek op Industrial Processing, u kunt er niet omheen!

Als bezoeker op de Industrial Processing komt u ons geheid een aantal keren tegen. Allereerst verwelkomt een van  onze hoogvullers u bij de ingang. Op het paviljoen van de Fabriek van de Toekomst ziet u onze Smart Dino 4.0 al van verre staan. Ook staat daar de unieke weegschroef die we in samenwerking met Penko Engineering hebben ontwikkeld en die u zelf kunt uitproberen. Als het tijd is om uzelf of uw telefoon op te laden, bent u van harte welkom voor een vitamine boost aan onze smoothiebar en voor uw telefoon krijgt u een powerbank cadeau als u ons het geheime code woord ‘innovatie’ influistert. Graag tot ziens op onze stand 12.D010!

Lees verder
 

XXL-Projecten

Wij maken transportschroeven in alle soorten en maten, maar wist u dat er ook een groot verschil in aantal schroeven per opdracht is? Een XXL-project kan bestaan uit 20 tot 40 transportschroeven die we volledig op elkaar en het klantproces afstemmen. Naast het transporteren van bulkgoederen zowel horizontaal, onder een hoek als verticaal omhoog kunnen deze schroeven ook een bijdrage leveren aan het proces zelf door producten tijdens het transport te wegen, doseren, zeven, comprimeren, bufferen, mengen, verwarmen of koelen.

Lees verder
 

Exotische Dino® bulkwagenvuller voor A&MCC op Curaçao

Voor overslag van hoogovencement vanuit big bags naar bulkwagens

Argos & Mijnmaatschappij Cement Company (A&MCC) in Willemstad op Curaçao, zocht wereldwijd naar een mobiele installatie voor het verladen van hoogovencement vanuit big bags naar bulkwagens. Na een gedegen selectie bleek de cement Dino® van Van Beek de beste configuratie te hebben. Al was deze iets hoger in aanschafprijs, “De snelle terugverdientijd van de Dino® en goede zorg door Van Beek gaf voor ons uiteindelijk de doorslag” aldus Maarten van de Laar, Manager TD bij A&MCC.

Lees meer
 

Klantspecifieke Twinfeeders voor Hosokawa

Recentelijk heeft Van Beek weer een ‘state of the art’ TwinFeeder mogen leveren aan Hosokawa Micron in Doetinchem. Het type Twinfeeder gebruikt Hosokawa als toevoerschroef voor hun Drymeister flashdroger. Vanwege de wisselende benodigde uitvoeringen, blijft het voor Van Beek een uitdaging om de TwinFeeder steeds weer klantspecifiek aan te passen.

Tot volle tevredenheid van Hosokawa lukt dit Van Beek altijd, waardoor de relatie tussen beide bedrijven al meer dan 25 jaar teruggaat. Een relatie gebaseerd op kwaliteit, kennis, kunde en betrokkenheid van de medewerkers.

Lees meer
 

Van Beek onderscheiden met Graydon Award

Van Beek Schroeftransportsystemen heeft een Graydon Award ontvangen. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan bedrijven die tot de top van de financieel gezonde bedrijven in de branche behoren.

De ontvangst van de Graydon Award betekent dat Van Beek tot de 3% beste financieel solide bedrijven in de proces- en maakindustrie behoort. Perry Verberne, algemeen directeur van Van Beek, is trots op deze onderscheiding: “In een tijd dat veel bedrijven financieel in zwaar weer verkeren, onderstreept deze onderscheiding dat wij een gezond en sterk bedrijf zijn, waar klanten en leveranciers op kunnen vertrouwen.”

Lees meer
 

Optimale hygiëne door gepatenteerde SpeedClean concept

De hygiënenormen worden voortdurend aangescherpt voor de farmacie, cosmetica en vlees- en voedselverwerkende industrie. Het reinigen van machines heeft prioriteit om te kunnen voldoen aan alle strenge hygiënische en aseptische eisen. Continu en zorgvuldig streeft men naar een hogere snelheid in reiniging om kosten en claims te besparen. Van Beek heeft voor deze specifieke sectoren een gepatenteerde innovatieve schroevenreinigingsmethode ontworpen; het concept ‘SpeedClean’ dat reinigen van schroeftransportsystemen drastisch versnelt, verbetert en ergonomisch maakt.

Lees meer
 

Zakendoen met de Aziatische procesindustrie

De Europese procesindustrie verliest de laatste jaren gestaag marktpositie ten opzichte van Azië. Dit komt mede doordat sinds het eind van de 20e eeuw in dit continent een snelle industrialisering gaande is.

In Azië hebben met name de “Aziatische Tijgers”, zoals Singapore, Zuid-Korea, Taiwan en Hongkong in de afgelopen 30 jaar een grote industriële vooruitgang geboekt. Maar ook bijvoorbeeld Thailand, Maleisië, India en vooral China zijn hard bezig om hun economie te industrialiseren. Van Beek werkt voor leveringen aan de Aziatische procesindustrie al meer dan 15 jaar succesvol samen met haar Chinese agent:

Lees meer
 

Verdraaid goed vakmanschap

In een donkere werkplaats sleutelde ‘de oude meneer Van Beek’ aan een imposante machine. We schrijven Sprang-Capelle in het jaar 1958. Van Beek Sr. bouwde aan een unieke schroevenwals, samengesteld uit materialen die hij bij sloperijen had verzameld. Een vrachtwagenversnellingsbak, lagers van een tram en tandwielen van een tank. Ongeschoold en zonder enige theoretische kennis construeerde hij een kolossale innovatie, volledig uit zijn brein ontsproten.

Lees meer
 

Schroeven van Van Beek passen binnen de nieuwe state-of-the-art fabriek DSM Geleen

In de nieuwe ammoniumsulfaatfabriek die DSM laat verrijzen in Geleen komen maar liefst 17 schroeftransportsystemen van Van Beek te staan. Deze transportsystemen spelen een belangrijke rol bij het produceren van ammoniumsulfaat. Dat is een stof die hoofdzakelijk als kunstmest wordt gebruikt, maar ook als grondstof voor medicijnen en levensmiddelen kan dienen.

Lees meer
 

Van Beek en Celsius investeren in personeel, kennisbehoud en klanttevredenheid

Van Beek en Celsius zetten de komende maanden twee prangende vraagstukken om in vier positieve ontwikkelingen waar iedereen, van werknemer tot klant, voordeel aan heeft. Een subsidie van het Europees Sociaal Fonds van de Europese Unie maakt dit mogelijk.

 Het gaat goed met Van Beek. Onze medewerkers en klanten zijn tevreden. Waarom moet er dan toch iets aan onze werkwijze veranderen? Dat heeft te maken met de toekomst.

Lees meer
 

Treinwagons en hoge containers gemakkelijk te vullen met nieuwe Dino XXL

Twee nieuwe uitvoeringen van de bulkwagenvuller Dino® maken het nu eenvoudig hogere (vierkante) opslagsilo’s zoals treinwagons en containers te vullen.Deze XL en XXL Dino’s van Van Beek  werden aanvankelijk op verzoek van twee klanten ontwikkeld, Ze blijken echter voor zo veel klanten de oplossing waar ze naar zochten dat de Dino’s aan het standaard assortiment zijn toegevoegd.

Lees meer
 

Archief