Service: +31 (0)6 532 872 58
+31 (0)41 63 75 225

NieuwsVan Beek draagt bij aan brancheonderzoek Machevo

Hoe staat de Nederlandse procesindustrie er voor en wat zijn de investeringsvooruitzichten? Om een antwoord op deze en andere vragen te krijgen laat de Machevo & Bulk Vereniging ieder jaar een grootschalig onderzoek uitvoeren door de Jaarbeurs. Omdat Van Beek een toonaangevende speler in de branche is, werd dit jaar onze algemeen directeur Perry Verberne geïnterviewd voor het brancheonderzoek.

Sociale media als marketingkanaal
In het interview komt naar voren dat Van Beek niet alleen vooraan loopt op technologisch gebied, maar ook op het gebied van klantenbediening in de business tot business. Zo is Van Beek al langere tijd actief op sociale media als Twitter en Facebook.

Nog maar weinig bedrijven in de branche zetten sociale media in als marketingkanaal. Maar voor een innovatief bedrijf als Van Beek is het een logische stap. “Als je laat zien mee te gaan in de moderne communicatiekanalen, straalt dat af op je producten en dienstverlening. Wij lopen voorop in productontwikkeling. Dat laten we ook via sociale media zien” is de filosofie van Verberne.

Uitkomst 2015 brancheonderzoek Machevo
Uit het onderzoek van de Machevo  & Bulk Vereniging blijkt dat het herstel van de economische ontwikkeling volgens de procesindustrie en de afnemers van deze branche structurele vormen aanneemt. In 2013 gaven beide partijen aan dat de omzet zich verbeterd had ten opzichte van het jaar daarvoor. In 2014 zette dit herstel zich voort en voor 2015 wordt opnieuw groei voorspeld. Voor de leden van de vereniging geldt dat in 2014 een omzetgroei van 3,7% werd gerealiseerd ten opzichte van het jaar daarvoor. Voor 2015 wordt een gemiddelde omzetgroei van 4,7% verwacht.


De procesindustrie en de afnemers van deze branche zijn dus positief gestemd over de omzetontwikkeling in dit jaar. Het toegenomen vertrouwen is onder meer te zien in de groeiende drang naar vernieuwing. Meer dan de helft van de bedrijven die meewerkten aan het onderzoek heeft het afgelopen jaar innovatieve oplossingen in de markt gezet.

Wilt u het rapport ‘Branche onderzoek Nederlandse Procesindustrie 2015’ ontvangen?
Het rapport is in mei 2015 kosteloos en exclusief verstrekt aan alle leden van de vereniging. Ook nu de economie aantrekt blijft het van belang in de gaten te houden wat de toekomst in petto heeft. Wilt u zich bij de Machevo & Bulk Vereniging aansluiten en/of heeft u interesse in het marktonderzoeksrapport? Stuur een bericht naar: info@machevo.nl.

 

Archief