Service: +31 (0)6 532 872 58
+31 (0)41 63 75 225

NieuwsBurgemeester en wethouders op bezoek bij Van Beek

Burgemeester Jan Hamming en de wethouders van Heusden zijn vorige week bij ons op bedrijfsbezoek geweest. Onze verhuizing naar het nieuwe pand had de nieuwsgierigheid van het college gewekt en wij vertellen natuurlijk graag over onze aanpak. Vrijwel direct na afloop doken op LinkedIn de eerste enthousiaste posts op.

Het college van de gemeente Heusden was erg onder de indruk over onze vergaande geautomatiseerde werkwijze. Bijvoorbeeld dat wij ons ERP en CAD-systeem geïntegreerd hebben waardoor elke onderdeel in de 3D ontwerpen van alle mogelijke informatie wordt voorzien met een rechtstreekse koppeling naar de werkvloer. Ook vertelden we over onze deelname aan een robotiseringsproject en de inzet van een robot voor het intern transport.

Mondiale leverancier met regionale verankering

We zijn een mondiale leverancier, maar dat betekent niet dat we het belang van een goede regionale verankering uit het oog verliezen. Zonder de expertise van onze partners in de directe omgeving zou het een stuk lastiger zijn om tegen een scherpe prijs hoogwaardige schroeftransportsystemen te leveren.

Wij dragen bij

Door bovenop de nieuwste ontwikkelingen te zitten houden wij een leidende positie. Onze groei maakt het mogelijk nieuwe medewerkers aan te nemen en in hen te investeren. Wij hopen dat we de bestuurders van de gemeente duidelijk hebben kunnen maken op welke manier Van Beek een aanwinst is voor de regio. Niet alleen op het gebied van banen, maar ook als het om innovatiekracht gaat.

Burgemeester lovend op LinkedIn

Het lijkt erop dat die boodschap is aangekomen. Na afloop omschreef burgemeester Jan Hamming ons op LinkedIn als ‘een prachtig innovatief metaalbedrijf dat gespecialiseerd is in unieke speciale transportschroeven’. “De uitdaging voor bedrijven als Van Beek is om gespecialiseerd personeel te vinden: vakmensen in de techniek.” Hamming benadrukte het belang van samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers hierin en wees erop dat zijn gemeente hier daarom graag in investeert. “Zowel in het belang van werkzoekenden, werkgevers en een sterke economie in de regio.”

Expertise dicht bij huis

Van Beek is al sinds 1982 gevestigd in Drunen. In deze regio is veel expertise aanwezig als het gaat om metaal en engineering. Niet voor niets is hier het bedrijventerrein Metal Valley ontstaan, een kenniscluster voor metaal en engineering in Nederland waar wij gevestigd zijn.

 

Archief