Service: +31 (0)6 532 872 58
+31 (0)41 63 75 225

Nieuws

Schroeftransporteurs snel reinigbaar met Van Beek Hypreme

Dankzij de innovatieve reinigingstechnieken van Van Beek kunnen ook schroeftransporteurs aan de strengste hygiënenormen voldoen. In sommige segmenten van de cosmetische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie werden schroeftransporteurs eerder niet als een optie gezien, maar de Hypreme-producten SpeedClean en EasyClean brengen daar verandering in.

Lees verder
 

Van Beek geeft terugkoopgarantie op ál haar machines

Met ‘Van Beek Refurbished’ verlengen wij de levensduur van onze machines. Zo dragen we bij aan het verduurzamen van de procesindustrie. Op alle schroeftransporteurs van Van Beek hanteren wij vanaf 1 december 2018 een terugkoopgarantie. Deze garantie geldt niet alleen voor de schroeftransporteurs die vanaf deze datum onze fabriek verlaten, maar voor alle machines die ooit door Van Beek zijn gebouwd. ‘Van Beek Refurbished’ is ontstaan uit een samenwerking met onze partner Surplus Select.

Lees verder
 

ARN bespaart tonnen met schroeftransporteurs

In een splinternieuwe fabriek in Tiel recyclet ARN sinds 2011 met veel succes shredderafval van sloopauto's. Het proces in een nieuwe fabriek loopt nooit direct vlekkeloos en ARN was geen uitzondering: de geïnstalleerde Z-elevatoren sleten veel sneller dan verwacht en dat gaf gigantische onderhoudskosten. Dat probleem is verholpen nu de bandtransporteurs zijn vervangen door schroeftransporteurs van Van Beek.

Lees verder
 

Toevoerschroef op maat overtuigt melkpoederfabrikant

De aanvoer regelen voor een verticale doseerschroef is doorgaans geen lastige opgave. Vanwege de zeer beperkte ruimte bij een grote melkpoederfabrikant in Zwitserland was echter een stukje expertise nodig zoals alleen Van Beek Schroeftransport dat kan bedenken. "Het is erg fijn dat Van Beek zo met ons heeft meegedacht in praktische oplossingen", zegt Jeroen van der Velden van Premier Tech Chronos.

Lees verder
 

Schuine opvoer slibconcentraat kinderspel voor schroeftransporteur

Champignonverwerker Prochamp zocht voor een nieuwe afvalwaterzuivering een manier om slibconcentraat onder een schuine hoek van 40 graden naar een container te vervoeren. Hun vaste leverancier voor schroeven kon niet garanderen dat een transportschroef dit kon. Van Beek Schroeftransport pakte deze uitdaging wel met beide handen aan. "Wij hebben namelijk veel ervaring met soortgelijke situaties bij eerdere projecten", verklaart sales engineer Peter Verhoeven van Van Beek.

Lees verder
 

Doseerschroef Van Beek vult alles perfect af

Voor het procesmatig vullen van verpakkingen, flessen, zakken of emmers is de doseerschroef van Van Beek al decennia een geliefde optie bij fabrikanten in de chemische- en voedingsmiddelenindustrie. Op basis van de ervaring die is opgedaan bij honderden fabrieken heeft Van Beek een standaardmodel ontwikkeld. Dit model is dankzij eenvoudig te monteren opties inzetbaar in vrijwel iedere situatie.

Lees verder
 

Zakkenverdichter Van Beek ideaal voor efficiënte en goedkope afvoer lege zakken

Productiebedrijven gebruiken vaak grondstoffen in zakken bij hun processen. Als een bedrijf de verwerking van de geleegde zakken niet in het proces integreert, bedreigen de lege zakken de voortgang, de veiligheid en de uitstraling van de fabriek. Om de verwerking van lege zakken zo efficiënt, goedkoop en milieuvriendelijk mogelijk te laten plaatsvinden, heeft Van Beek de zakkenverdichter ontworpen.

Lees verder
 

Op zoek naar de beste manier om een monster van uw product te nemen?

Het controleren van uw product tijdens het verwerkingsproces is van groot belang om de kwaliteit op peil te houden. Maar hoe neemt u op een veilige manier een representatief monster zonder het hele proces stil te hoeven leggen? Hiervoor heeft Van Beek de Sample Screw ontwikkeld: een innovatieve eenvoudig te reinigen monsternemer.

Lees verder
 

Van Beeks innovatieve SpeedClean in de race voor Accenture Innovation Award

Van Beeks innovatieve schroevenreinigingsmethode SpeedClean dingt mee naar een prijs in de Accenture Innovation Awards. Het concept dat het reinigen van schroeftransportsystemen drastisch versnelt is geaccepteerd in de categorie smart manufacturing.

Lees verder
 

Verse rode kool behoudt bij Ardo zijn smaak en warmte door bijzondere trogtransporteurs

‘Wij bewaren wat de natuur ons geeft’ is al meer dan 40 jaar het motto van ARDO B.V. uit Zundert, de grootste producent van diepvriesgroenten en diepvriesfruit in Europa. Van Beek draagt, met het leveren van een gesloten systeem van drie trogtransporteurs, bij aan het behoud van smaak, kleur en vorm tijdens het verwerkingsproces van rode kool tot diepvriesgroente. Speciale voorzieningen als CIP leidingen, flat-body kogelkranen en waterparelstralenafwerking zorgen voor een hygiënisch transport van de geblancheerde rode kool en optimale reinigbaarheid van de schroeftransporteurs.

Lees meer
 

Bremat Holland BV vraagt volledige flexibiliteit in schroeftransport

Bremat uit ’s-Hertogenbosch betrekt de laatste jaren frequent verschillende schroeftransporteurs bij Van Beek voor hun volautomatisch mobiele mortelinstallaties. Hun wisselende vraag sluit prima aan op de flexibiliteit van Van Beek en resulteert in een constante afname.

Lees meer
 

Glucose toevoegen in continu proces

Aan één van de meest moderne suikerfabrieken in Roemenië hebben wij een aantal machines geleverd voor de optimalisatie van hun productieproces. Voor deze optimalisatie hebben wij onder andere twee big bag losstations, twee hoogvullers, een opvoerschroef en een doseerschroef geleverd.

Lees meer
 

Van Beek en Entecon verzorgen poedertransport voor het Egyptische SIPES

In opdracht van het Engelse bedrijf Entecon heeft Van Beek drie specifiek ontworpen kokertransporteurs geleverd aan de Egyptische verffabriek SIPES. Deze schroeftransporteurs storten verschillende grondstoffen voor verf vanuit opslagsilo’s in dissolvers (mixers), dit alles in de juiste hoeveelheden.

Lees meer
 

Van Beek BeursMap, de beursplattegrond in digitaal zakformaat

De beurs map Iphone-app toont u alle belangrijke aanbieders van oplossingen en tools voor de behandeling van bulkgoederen zoals poeders en granulaten. De beurs wordt kracht bijgezet door een uitstekend conferentieprogramma met onder andere een Atex Forum en EHEDG workshops.

Lees meer
 

Schroeftransporteur voor afvoer pellets uit wateronthardingsproces

Voor RWB Water Services uit Almelo heeft Van Beek twee stalen kokertransporteurs als oplossing geëngineerd en geproduceerd voor het snel en eenvoudig transporteren van pellets. Deze pellets zijn ontstaan als afvalstof bij het ontharden van water.

Lees meer
 

Schroeftransport oplossing voor loodrecht transport magnesium

Al enige jaren kampte SMA Mineral Magnesia AS uit Porsgrunn (Noorwegen) met een transportprobleem bij het opvoeren van hun afvalproduct gehydrateerd magnesium. Graag wilden zij hun afvalproduct hergebruiken, maar geen enkele schroevenbouwer in Scandinavië kon een systeem aanbieden waarmee het magnesium loodrecht opgevoerd wordt naar de verbrandingsoven. Totdat per toeval, dit probleem voorgelegd werd aan Van Beek en zij een oplossing boden in de vorm van een asloos schroeftransportsysteem.

Lees meer
 

Grof-fijndoseerschroeven voor dextrose afzaklijn

Voor Behn + Bates uit het Duitse Münster heeft Van Beek twee grof-fijndoseerschroeven geëngineerd en geproduceerd waarmee met hoge snelheid en nauwkeurigheid zakken met dextrose afgevuld worden.

Lees meer
 

Succesvolle knuffelactie personeel Van Beek Schroeftransport

Vorig jaar december organiseerde Van Beek Schroeftransport uit Drunen een eerste actie om knuffelspeelgoed in te zamelen voor kinderen in Zuid Afrika. Dit jaar riep Van Beek opnieuw haar personeel op om zoveel mogelijk knuffeldieren mee te brengen naar het Sinterklaasfeest. En met succes! Dit jaar was de opbrengst dubbel zoveel voor het Garutha Centre, een crèche- en zorginstelling voor zieke en kansarme kinderen in Zuid Afrika.

Lees meer
 

Van Beek introduceert nieuwe manier van communiceren

Een goede relatie begint bij persoonlijk contact, maar door het drukke verkeer in Nederland en België is het voor ons helaas niet altijd mogelijk om klanten en leveranciers direct te bezoeken. Reden voor Van Beek om een passend alternatief te bedenken, namelijk persoonlijk contact via de webcam!

Lees meer
 

Extractieschroef voor compost vergistingstanks

Aan het bedrijf OWS uit Gent (België) zal Van Beek in september van dit jaar opnieuw specifiek ontworpen extractieschroeven leveren voor het onttrekken van vergist afval uit een DRANCO vergistingstank. Ditmaal zal de installatie in Leszno (Polen) gebruikt gaan worden.

Lees meer
 

Opvoerschroef als verantwoord tussendoortje bij productie Sultana's

Voor Koninklijke Verkade uit Zaandam heeft Van Beek een drietal mobiele opvoerschroeven ontworpen en geleverd voor het veilig en efficiënt toevoegen van kaneelsuiker en stroopschilfers aan het productieproces van Sultana biscuits.

Lees meer
 

Hygiënisch schroeftransport ten behoeve van productie Cheddar kaas

Van Beek heeft een schroeftransporteur geleverd met een extreem hoog hygiënisch afwerkingsniveau aan Tetra Pak Tebel B.V. uit Heerenveen. Deze trogtransporteur wordt gebruikt bij de productie van Cheddar kaas in Noord-Ierland.

Cheddar kaas is een gele tot oranje, wat pittig smakende, van koemelk gemaakte kaas die oorspronkelijk ambachtelijk gemaakt werd in het Engelse dorpje Cheddar. Tegenwoordig wordt deze kaas

Lees meer
 

"Kort op de bal bij Timcal"

In augustus leverde Van Beek Schroeftransport een project aan Timcal Belgium NV, producent van carbon black voor elektrisch geleidende toepassingen. Van Beek deed de engineering, productie en installatie van de systemen on-site. De heer Ir. Jan Van Der Voort, plantmanager van Timcal, vertelt over zijn ervaringen met Van Beek Schroeftransport

Lees meer
 

Van Beek bouwt nieuw schroeftranportsysteem bij Prayon

Begin september start Van Beek Schroeftransport met de ombouw en installatie van een groot aantal schroeftransportsystemen bij marktleider Prayon N.V., producent van fosforzuur, fluor en fosfaten te Puurs, Belgie. Elisabeth Neyens, projectleider bij Prayon licht de keuze voor Van Beek toe.

Lees meer
 

Klantspecifieke Twinfeeders voor Hosokawa

Recentelijk heeft Van Beek weer een ‘state of the art’ TwinFeeder mogen leveren aan Hosokawa Micron in Doetinchem. Het type Twinfeeder gebruikt Hosokawa als toevoerschroef voor hun Drymeister flashdroger. Vanwege de wisselende benodigde uitvoeringen, blijft het voor Van Beek een uitdaging om de TwinFeeder steeds weer klantspecifiek aan te passen.

Tot volle tevredenheid van Hosokawa lukt dit Van Beek altijd, waardoor de relatie tussen beide bedrijven al meer dan 25 jaar teruggaat. Een relatie gebaseerd op kwaliteit, kennis, kunde en betrokkenheid van de medewerkers.

Lees meer
 

Optimale hygiëne door gepatenteerde SpeedClean concept

De hygiënenormen worden voortdurend aangescherpt voor de farmacie, cosmetica en vlees- en voedselverwerkende industrie. Het reinigen van machines heeft prioriteit om te kunnen voldoen aan alle strenge hygiënische en aseptische eisen. Continu en zorgvuldig streeft men naar een hogere snelheid in reiniging om kosten en claims te besparen. Van Beek heeft voor deze specifieke sectoren een gepatenteerde innovatieve schroevenreinigingsmethode ontworpen; het concept ‘SpeedClean’ dat reinigen van schroeftransportsystemen drastisch versnelt, verbetert en ergonomisch maakt.

Lees meer
 

Zakendoen met de Aziatische procesindustrie

De Europese procesindustrie verliest de laatste jaren gestaag marktpositie ten opzichte van Azië. Dit komt mede doordat sinds het eind van de 20e eeuw in dit continent een snelle industrialisering gaande is.

In Azië hebben met name de “Aziatische Tijgers”, zoals Singapore, Zuid-Korea, Taiwan en Hongkong in de afgelopen 30 jaar een grote industriële vooruitgang geboekt. Maar ook bijvoorbeeld Thailand, Maleisië, India en vooral China zijn hard bezig om hun economie te industrialiseren. Van Beek werkt voor leveringen aan de Aziatische procesindustrie al meer dan 15 jaar succesvol samen met haar Chinese agent:

Lees meer
 

Verdraaid goed vakmanschap

In een donkere werkplaats sleutelde ‘de oude meneer Van Beek’ aan een imposante machine. We schrijven Sprang-Capelle in het jaar 1958. Van Beek Sr. bouwde aan een unieke schroevenwals, samengesteld uit materialen die hij bij sloperijen had verzameld. Een vrachtwagenversnellingsbak, lagers van een tram en tandwielen van een tank. Ongeschoold en zonder enige theoretische kennis construeerde hij een kolossale innovatie, volledig uit zijn brein ontsproten.

Lees meer
 

Schroeven van Van Beek passen binnen de nieuwe state-of-the-art fabriek DSM Geleen

In de nieuwe ammoniumsulfaatfabriek die DSM laat verrijzen in Geleen komen maar liefst 17 schroeftransportsystemen van Van Beek te staan. Deze transportsystemen spelen een belangrijke rol bij het produceren van ammoniumsulfaat. Dat is een stof die hoofdzakelijk als kunstmest wordt gebruikt, maar ook als grondstof voor medicijnen en levensmiddelen kan dienen.

Lees meer
 

Archief