Celsimix

Voor sommige van onze klanten was verwarmen of op temperatuur houden van hun producten niet voldoende. Uit die vraag is Celsimix ontstaan: een afgeleide van de Celsius schroefwarmtewisselaar maar dan inclusief mengsectie die aan de hand van verschillende soorten schroeven in te stellen is. Onder geconditioneerde omstandigheden brengt de Celsimix verschillende stoffen – vast én vloeibaar – bijeen in een continu proces. De mengmethodiek is bij ontwerp aan te passen naar de omstandigheden en de vereiste mengverhouding. Tijdens het mengproces wordt warmte toegevoegd die zorgt voor ideale mengomstandigheden.

Voor veelzijdige en lastige mengsels

Wanneer u werkzaam bent in de voedingsmiddelen- of chemische industrie, herkent u vast dat wel dat sommige componenten lastig te mengen zijn. Denk bijvoorbeeld aan muesli, chocolade, toffee, noten, kalk en polyolefine. Wat u wilt bereiken is een homogene  massa, maar niet alle mengers kunnen dit.

Hoe werkt de Celsimix?

Waar standaard batchmengers niet toereikend zijn, biedt Celsimix uitkomst. Deze speciale schroefwarmtewisselaar is uitgerust met twee schroeven, een verwarmingsfunctie en mengt stoffen op een vooraf bepaalde temperatuur.

De Celsimix voor steeds meer toepassingen

De Celsimix is geschikt voor het homogeen mengen van veel uiteenlopende vaste en vloeibare stoffen die moeilijk samengaan. Een voorbeeld hiervan is het mengen van karamel en amandelen tot een mooie homogene massa die dienst doet als basis voor brittle candy, een krokant maar broos snoepgoed. In een volcontinu proces kookt de Celsimix de reeds verwarmde glucosestroop tot karamel, voegt hieraan amandelen toe en vermengt beiden tot een homogene massa. Een heel ander voorbeeld is het mengen van kalksteenmeel en polyolefine als basis voor de bodem van tapijttegels. Een oplossing waardoor Tapijttegelfabrikant Desso uit Waalwijk een grote stap kon zetten in hun cradle to cradle filosofie.

Celsimix ook geschikt voor uw toepassing?

Uiteraard is niet alles mogelijk maar schets ons uw uitdaging en wij komen daar graag bij u op terug.

Meer weten over de Celsimix? Neem dan contact met ons op.


Meer informatie?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2022 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring