Op temperatuur houden

Met een Celsius schroefwarmtewisselaar kunt u vaste stoffen op temperatuur houden tijdens het productieproces.

Speciaal voor de voedingsmiddelenindustrie

Soms moet een vaste stof onder een vaste temperatuur een bepaalde verblijftijd hebben om bijvoorbeeld de gewenste reactie te verkrijgen. Dat is vooral belangrijk in de voedingsmiddelenindustrie, bijvoorbeeld bij het maken of mengen van deeg voor snoepwaren.

Wanneer is het op temperatuur houden van belang?

In het productieproces kan het soms nodig zijn om vaste stoffen voor een bepaalde periode op dezelfde temperatuur te houden. Bij het mengen kan het zo zijn dat vaste stoffen voor de verdere verwerking op temperatuur gehouden moeten worden om bijvoorbeeld stroperigheid tegen te gaan. Bij het overbruggen van een afstand (transport) tijdens het productieproces kan het ook zo zijn dat vaste stoffen op temperatuur gehouden moeten worden om bijvoorbeeld aankleving en versmering tegen te gaan.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Onze Celsius schroefwarmtewisselaars maken gebruik van water, thermische olie of elektrische tracing om indirect te koelen of te verwarmen om zo een constante temperatuur te garanderen. Speciale coatings van bijvoorbeeld teflon voorkomen dat het product aan de wanden blijft kleven.

Machine reinigen met water

Goede en eenvoudige reiniging is mogelijk door de schroefwarmtewisselaar te laten doen waar deze goed in is: verwarmen en op temperatuur houden. In dit geval van water dat de thermische schroef in stroomt. Door verwarming van de schroefwarmtewisselaar wordt het water warm en weekt het de machine schoon. U kunt het eenvoudig afvoeren samen met de resten van het product. Natuurlijk is aansluiting van een goede waterafvoer hierbij wel noodzakelijk. Een CIP (cleaning in place) integratie behoort hierbij ook tot de mogelijkheden.

Meer weten over het op temperatuur houden van producten?

De Celsius schroefwarmtewisselaar is op veel bestaande installaties aan te sluiten, is in verschillende (kleine) ruimtes te plaatsen en kan diverse afstanden overbruggen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het op temperatuur houden van  producten met een Celsius schroefwarmtewisselaar? Neem dan contact met ons op.


Meer informatie?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring