Weegschroef

Veel toegepast in de branches:

Met een weegschroef kunt u bepalen en volgen hoeveel product er wordt getransporteerd en verwerkt. Deze methode is bijvoorbeeld geschikt voor het recycling proces van plastic (PET) flessen.

Wegen tijdens volcontinue processen

Is nauwkeurig doseren niet de eis omdat u bijvoorbeeld vrachtwagens wilt vullen? Maar wilt u wel kunnen sturen op de hoeveelheid product die getransporteerd wordt? Dan is een weegschroef een goede optie. Een weegschroef is bedoeld voor 24/7 processen. Natuurlijk kunt u er ook de toevoerlijn tijdelijk mee knijpen om bijvoorbeeld een gevulde vrachtwagen te wisselen met een lege. De weegschroef is met name bedoeld voor een grovere weging en is daarmee ideaal voor bijvoorbeeld het gemonitord transporteren van flakes.

Getransporteerde droge materialen continu monitoren

Tijdens bedrijf toont de weegschroef de materiaalsnelheid in meters per seconde. Ook ziet u  het aantal kilogrammen dat al getransporteerd is en de aansturing van de debietregeling van 0 tot 100 %. Dit is mogelijk doordat speciale krachtopnemers de massa van de schroef plus inhoud bepalen. Een en ander wordt dan gemonitord in een junction box.

Weegschroeven op maat

Onze weegschroeven zijn optimaal afgestemd op uw situatie en omgeving. Dat geldt onder meer voor de lengte en de uitvoering. En ook het inpassen in uw productieproces kunnen wij voor u verzorgen.

 Wilt u meer weten over weegschroeven? Neem dan contact met ons op.


Meer informatie?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring