Bufferen

Klevende producten of materialen die brokkelen, ingeklonken zijn of bruggen vormen terwijl u deze wilt uitvoeren vanuit een buffer. Veel bedrijven in de recycling, chemie en de (dier)voedingsmiddelenindustrie zullen deze situatie herkennen.

Wat is bufferen?

Bufferen is het tijdelijk opslaan van grote of kleine hoeveelheden product. Meestal gebeurt dit in een buffer, bunker, hopper, silo of ander opslagmedium. Niet alle producten zijn daarna eenvoudig verder te verwerken. Poeders kunnen bijvoorbeeld aan elkaar gaan plakken en zorgen voor brugvorming.

Op maat gemaakte buffers

Het is daarom raadzaam om een specialist in te schakelen voor het ontwikkelen en fabriceren van buffers die dit tegengaan. Uiteraard op maat gemaakt, waarbij onder meer rekening wordt gehouden met de eigenschappen van het product. In onze testfaciliteit The Blue Zone brengen wij problemen met het transport van bulkproducten in kaart en kunnen we al voor aanvang van een project de beste toepassing voor uw situatie bepalen.

Problemen met bufferen tegengaan

Van Beek heeft veel kennis en ervaring op het gebied van bufferen en ontwerpt buffers waarmee probleemloos uitvoeren en verder verwerken vanzelfsprekend is. De decennialange ervaring die onze specialisten hebben op het gebied van schroeftransport technologie in onder meer de recycling, chemie en (dier)voedselverwerkende industrie is hierbij een absolute pré.

Wilt u meer weten over onze bufferstations? Neem dan contact met ons op.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring