Bulkwagenvullers Dino

Veel toegepast in de branches:

De Dino modellen vormen de basis van ons unieke aanbod in bulkwagenvullers. Met aanvullende modules zoals stofafzuiging, breker of andere accessoires stemmen wij deze basistypes af op uw specifieke product en verladingswensen. Een passende beladingsmachine is dus altijd voorhanden.

Wat is een bulkwagenvuller?

Een bulkwagenvuller is een beladingsmachine waarmee u producten verpakt in 25kg zakken, big bags en zelfs losgestorte bulkgoederen geautomatiseerd en stofvrij kunt verladen naar onder andere silo auto’s, treinwagons of zelfs vrachtschepen.

Droge bulkgoederen in big bags verladen

Wilt u bulkgoederen verladen die zijn verpakt in big bags? Of losgestorte goederen die met een shovel gestort worden? De Dino bulkwagenvuller kan beide met een basiscapaciteit van 45m³ per uur en een maximale capaciteit van 90m³ per uur. Dit betekent dat u gemiddeld in 45 tot 60 minuten een silo auto of container kunt vullen. Ook als dit producten met een slecht loopgedrag zijn. Omdat de mobiele bulkwagenvuller eenvoudig te verplaatsen is, is beladen op verschillende locaties geen probleem.

In korte tijd meer verladen

Een grotere beladingscapaciteit ligt binnen handbereik als u een Dino bulkwagenvuller aanschaft. Dat maakt u als verlader of logistiek dienstverlener aantrekkelijk voor (nieuwe) verladingsaanvragen. Maar verdient de investering zichzelf terug? Vanuit meer dan 30 jaar ervaring kunnen wij zeggen dat dit zo is! Veel van onze klanten vragen zich al korte tijd na aanschaf af hoe zij het zo lang zonder beladingsmachine hebben kunnen doen. Als pluspunten noemen zij vooral de tijdwinst en de verbeterde veiligheid voor hun werknemers.

Eenvoudig te reinigen en onderhouden

Een machine reinigen of onderhouden kan tijdrovend zijn en u loopt het risico dat eisen op het gebied van hygiëne niet behaald worden. Bepaalde machineonderdelen en producten verhogen dit risico. Zo zijn tussenlagers onderhoudsgevoelig en kan er product achter blijven zitten. Dino bulkwagenvullers zijn zodanig ontworpen dat deze problemen ongeacht het type product bij normaal gebruik niet voorkomen. Bijvoorbeeld door het voorzien van een luchtspoeling op de asafdichting zodat het te transporteren product niet met vet o.i.d. verontreinigd raakt. Ook zijn onze Dino bulkwagenvullers gegarandeerd vrijdraaiend zonder gebruik te maken van een tussenlagering. Dino bulkwagenvullers zijn zelfs uit te rusten met sensoren (Smart Technology) zodat minimaal onderhoud – alleen wanneer dit echt nodig is – tot de mogelijkheden behoort en nodeloze onderhoudskosten tot het verleden behoren.

Veilig werken

Wanneer u bedrijfsongevallen bij het verladen van bulkgoederen tot een minimum wilt beperken, zijn gecertificeerde Dino bulkwagenvullers een veilig alternatief. Ook hierin is het apparaat zodanig opgebouwd dat risico’s voor uw medewerkers tot een minimun gereduceerd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderdelen als veiligheidsschakelaars op inspectieluiken en roosters. Met stofafzuiging werkt u niet alleen veilig maar ook efficiënter. U verliest immers minder product en bent minder tijd kwijt aan reiniging van uw apparatuur en de directe omgeving. De Dino voldoet volledig aan de CE-normering, ARBO-wetgeving, ARAB en TÜV normering en indien nodig aan ATEX.

 De Dino bulkwagenvuller: hoe het begon

Dino bulkwagenvullers zijn het resultaat van terugkerende vragen, behoeften en eisen van klanten in met name de logistieke sector. De eigenschappen van het droge bulkproduct, de veiligheid van de gebruiker en een lange levensduur stonden hierbij voorop. Zo ontstonden modulaire beladingsinstallaties die ook na aanschaf aan te passen zijn aan nieuwe toepassingen en eisen. Dat maakt ze tot een duurzaam en waardevast bedrijfsmiddel wanneer u dagelijks poeders, korrels, granulaten, flakes, brokken of andere droge bulkproducten verlaadt.

De Dino bulkwagenvuller van Van Beek: een slimme keuze

 • eenvoudig te bedienen en makkelijk uit te breiden
 • veilige oplossing voor het verladen van 25kg zakken tot big bags en los gestorte bulkgoederen
 • gebaseerd op specialistische kennis van schroeftransport
 • u kunt rekenen op kennis van uw bedrijfsprocessen en jarenlange ervaring
 • geschikt voor meerdere voltages
 • de motoren zijn aanpasbaar naar het land van plaatsing
 • reduceren van stofontwikkeling

Welke typen bulkwagenvullers zijn er?

 • Vast en mobiel. Mobiele beladingsmachines kunt u eenvoudig verplaatsen naar verschillende hallen van warehouses bijvoorbeeld.
 • In staal en rvs-uitvoering waarbij bulkwagenvullers met rvs-transportgedeelte uitstekend bestand zijn tegen corrosie, bijtende (chemische) stoffen en andere uitdagende omgevingen.
 • Bulkwagenbeladingsmachines voor het verladen van één product en voor het verladen van meerdere producten. Eenvoudig te reinigen onderdelen van een bulkwagenvuller zijn hierbij essentieel.
 • Bulkwagenvullers met een basiscapaciteit van 45m³ per uur en met een zeer hoge capaciteit van 90m³ per uur en opties er tussenin.
 • Bulkwagenbeladingsmachines voor speciale producten zoals cement en cementachtigen waaronder kalksteen, soda-ash en bentoniet.
 • ATEX bulkwagenvullers voor explosiegevoelige stoffen of omgevingen.
 • Bulkwagens speciaal voor hoge hygiënische eisen.

Wanneer een bulkwagenvuller gebruiken?

Bulkwagenvullers variëren in hoogte en zijn te voorzien van opties die bijvoorbeeld stofemissie tegengaan of de flow van een product bevorderen. Zo is vrijwel ieder type droog bulkgoed veilig en efficiënt te verladen. Voorbeelden zijn:

 • treinwagons beladen met bijvoorbeeld pellets kunststofgranulaat
 • chemische poeders verladen
 • meel in bigbags verladen
 • gerecyclede stoffen aanleveren

De voordelen van een bulkwagenvuller

Een bulkwagenvuller rekent af met onveilig werken en stelt u in staat om in minder tijd een grote(re) capaciteit te verladen. Met custom made beladingsmachines zijn specifieke eisen zoals hygiënisch of stofvrij verladen eenvoudig haalbaar. Bovendien kunt u met modulaire systemen zoals de Dino bulkwagenvullers van Van Beek steeds flexibel inspringen op veranderende omstandigheden zonder een nieuwe machine te hoeven aanschaffen. Gebruikt u uw Dino bulkwagenvuller om welke reden dan ook niet meer? Ook hier heeft Van Beek een oplossing voor, wij geven zelfs een terugkoopgarantie op onze bulkwagenvullers, lees hier meer over in onze Van Beek Refurbished flyer.

Wilt u meer weten over de Dino bulkwagenvuller? Neem dan contact met ons op.


Meer informatie?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Alternatieven om op te voeren die u wellicht ook interessant vindt:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring