Transporteren

Met verschillende technieken voor bulktransport  zijn vaste stoffen van A naar B te transporteren voor verdere verwerking of productie.

Verschillende machines

Er zijn verschillende mechanische en pneumatische systemen om vaste materialen te transporteren. U kent ze vast wel: bandtransporteurs, schijventransporteurs, triltransporteurs, elevatoren, aero-mechanische transporteurs,spiraaltransporteurs, vacuüm transporteurs en overdruk transporteurs. Welke van deze of andere oplossingen het meest geschikt is, hangt onder meer af van het product, de beschikbare ruimte en de omgeving.

Voor- en nadelen

Iedere manier van transport heeft voor- en nadelen. Zo zijn systemen gebaseerd op luchtstromen effectief en efficiënt maar meestal alleen geschikt voor het intern transporteren van makkelijk lopende poeders en eventueel granulaten. En zijn transportbanden een relatief goedkope oplossing maar wel met het risico op scheefloop, mors (uitloopzijde), storingen en kostbare reparaties als mogelijk gevolg.

Bandtransport Bekertransport Pneumatisch transport Schroeftransport
+ Geruisloos + Geruisloos – Geluidsoverlast + Geruisloos
– Tot 20° + Alle hoeken + Alle hoeken + Alle hoeken
+ Energiezuinig + Energiezuinig – Energieverspillend + Energiezuinig
– Slecht reinigbaar – Slecht reinigbaar + Goed reinigbaar +/- Reinigbaar
– Onhygiënisch – Onhygiënisch + Hygiënisch +/- Hygiënisch
– Frequent onderhoud – Frequent onderhoud + Onderhoudsarm + Onderhoudsarm

De schroeftransporteurs van Van Beek

Met de verschillende schroeftransporteurs van Van Beek kunt u vrijwel alle soorten vaste materialen intern transporteren tot aan een hoek van 90 graden. Ook materialen over langere afstanden transporteren is mogelijk, onze turnkey-projecten laten zien hoe transportschroeven volledig op elkaar en het proces kunnen afstemmen.

Materialen hygiënisch transporteren

Met hygiënische schroeftransporten, al dan niet met CIP (cleaning in place), kunt u microbacteriële groei voorkomen. Schroeftransporteurs van Van Beek komen dan ook veel voor in de food-, farma- en chemiesector, bijvoorbeeld bij het transport van (baby)melkpoeder en zetmeelpoeder, het doseren van suiker, het transport van vlees, het opvoeren van chocoladepoeder en het toevoegen van zouten. Bekijk onze Hypreme-producten met een extra focus op hygiëne.

Materialen transporteren zonder verlies van product naar omgeving

Met onze kokertransporteurs, trogtransporteurs en asloze transporteurs kunt u bulkgoederen vervoeren zonder verlies van product in de omgeving van de machine. Dit is bijvoorbeeld van belang bij explosiegevoelige, toxische of kostbare producten zoals bloem, melkpoeder, goudstof, kobaltpoeder of gewasbeschermingsmiddelen. De gesloten schroeftransporteurs van Van Beek zijn speciaal hiervoor ontworpen.

Koelen, drogen en verwarmen tijdens het transporteren

Thermisch transport met onze Celsius schroefwarmtewisselaars die zijn afgestemd op uw specifieke situatie: bij Van Beek is het mogelijk. U kunt materialen zoals glasvezel, zand en bitumen en producten zoals cacaopoeder, eierschalen of grondstoffen voor bijvoorbeeld mueslirepen koelen, verwarmen, op temperatuur houden of drogen tijdens transport.

Wilt u meer weten over het transporteren van bulkgoederen? Neem dan contact met ons op.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2022 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring