ATEX Van Beek Typekeur

Een groot deel van de machines die we voor ATEX productcategorie 1 maken, kunnen wij sneller leveren dan gemiddeld. Dat komt omdat wij in het bezit zijn van een ATEX typegoedkeuring voor machines die binnen deze categorie vallen.

History based ervaring

In tientallen jaren hebben de keurmeesters van TÜV-Rheinland bij ons een ontelbaar aantal machines voor diverse ATEX-categorieën beoordeeld. Al die tijd hebben we bewezen aan de eisen te voldoen: onze documentatie is op orde en het vakmanschap van onze productiemedewerkers staat bij TÜV hoog aangeschreven.

Wat is het ATEX-keurmerk?

Machines die worden ingezet in explosiegevoelige omgevingen moeten een ATEX-keurmerk hebben. Voorheen moest iedere individuele schroeftransporteur voor zone 0 en 20 door een keurmeester van TÜV worden onderworpen aan een enkelstuks afname voordat deze een ATEX-keurmerk kreeg. Dat is een tijdrovend proces en daarom zijn we het traject van een typegoedkeur ingegaan.

ATEX typekeur voor bewezen vakmanschap

Notified body TÜV-Rheinland heeft de ATEX typekeur afgegeven omdat wij over bewezen vakmanschap beschikken en onze machines altijd volgens dezelfde standaardprocedure worden gemaakt. Hierdoor hoeft een groot deel van de machines die we voor productcategorie 1 maken, niet individueel te worden gekeurd.

Over ATEX categorie 1

ATEX Categorie 1 biedt het hoogst mogelijke beschermingsniveau. Het betekent dat wij zelfs tijdens een uitzonderlijke storing het vereiste veiligheidsniveau kunnen waarborgen. Met andere woorden: ook tijdens uitzonderlijke storingen is een Van Beek machine geen ontstekingsbron.

Wilt u meer contact over onze ATEX typekeur? Neem dan contact met ons op of download onze ATEX richtlijnen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring