Eierschalendroger

De Celsius eierschalendroger (ESD) is speciaal ontwikkeld om gebroken eierschalen in een continu proces te drogen met als eindproduct kiemvrije, fijnkorrelige en hoogwaardige kalk met een vochtgehalte van maximaal 1%.

Eierschalen als afval

Eierschalen worden in de industriële sector aangemerkt als dierlijke bijproducten categorie 3 afval waarvoor de producent verantwoordelijk is. Deze afvoeren of hergebruiken kan een moeizame of kostbare aangelegenheid zijn. Dat terwijl de schalen 100% recyclebaar en herbruikbaar zijn en hiervoor goede toepassingen op de markt zijn.

De voordelen van een eierschalendroger

Onbehandelde eierschalen opslaan, transporteren en afvoeren gaat vaak zeer moeizaam en brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Bovendien kunnen de schalen voor geuroverlast zorgen. Door ze met behulp van de eierschalendroger direct te drogen behoort dit tot het verleden en kent u waarde toe aan uw afval.

Waaruit bestaat de eierschalendroger?

De basis van de eierschalendroger is een schroefwarmtewisselaar met een trogvormig casco en een dubbelwandig uitgevoerde schroef en casco. De opvoerhoek is 15 graden. Diverse regelkranen regelen de ingaande en uitgaande thermische olie voor de schroeven en het casco.

Extra opties voor de eierschalendroger

Als uitbreiding op de basis van de eierschalendroger zijn optioneel de volgende onderdelen verkrijgbaar:
– Thermische gasgestookte olieketel
– Luchtafzuiging/natwasser
– Opvoerende schroeftransportsystemen
– Brekers
– Ozoninjectiesysteem voor geuremissie reductie
– Voorraadbunkers
– Diverse verbindende schroeftransportsystemen

De capaciteit van een eierschalendroger

De ESD is verkrijgbaar met een capaciteit van 500, 1000 of 2000 kilogram droge schalen per uur.

Gehygiëniseerde eierschalen verhandelen

De eierschalen bereiken tijdens het droogproces een temperatuur van ongeveer 110 graden, waardoor het mogelijk is om de eierschalen ook tegelijktijdig te hygiëniseren. Echter dient het hygiëniseren van eierschalen gevalideerd te worden door het keuringsorgaan in uw land. De ESD sluit daarmee aan bij de Europese verordening EG 1069/2009 en EU 142/2011, waarbij een Categorie-3 afvalproduct wordt opgewaardeerd tot een waardevol eindproduct voor verhandeling als bodemverbeteraar of als kalk voor bijvoorbeeld de diervoeder- of cementindustrie.

Meer weten over onze eierschalendroger? Neem dan contact met ons op.


Meer informatie?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring