Drogen

Veel productiebedrijven drogen direct met lucht, dit is een zeer energieverslindend proces. Met het indirecte droogproces van Celsius kunt u energie en kosten besparen.

Wanneer indirect drogen?

Indirect drogen is zeer geschikt bij het nadrogen van verschillende poeders, korrels en granulaat en wanneer een langere verblijftijd nodig is om tot volledige droging te komen. Of indirect drogen in uw productieproces toegepast kan worden is afhankelijk van het vochtpercentage dat in het product aanwezig is, de productstroom en de hoeveelheid vaste stoffen.

Hoe gaat indirect drogen in zijn werk?

De schroeven en de wand van onze schroefwarmtewisselaar zijn gevuld met water of thermische olie op een bepaalde temperatuur. Doordat het product langs de schroeven en de wand van de schroefwarmtewisselaar komt wordt het product gedroogd. Voor het drogen van eierschalen ontwikkelden wij een speciale machine, de eierschalendroger. Deze schroefwarmtewisselaar is speciaal ontworpen om gebroken eierschalen in een continu proces te drogen met als eindproduct kiemvrije, fijnkorrelige en hoogwaardige kalk met een vochtgehalte van maximaal 1%.

Veiligheid staat bij ons voorop

Veilige circuits zijn cruciaal wanneer hier vloeistoffen met hoge temperaturen doorheen gaan. Vanzelfsprekend schenken wij hier alle aandacht aan en kunnen wij die veiligheid van onze machines garanderen.

Meer weten over het drogen van producten met een Celsius schroeftransporteur? Neem dan contact met ons op.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring