Trogtransporteurs

Veel toegepast in de branches:

De open en gesloten trogschroeven van Van Beek zijn eenvoudig te reinigen via de scharnierbare of geboute trogdeksels.

Snel en efficiënt te reinigen schroeftransporteurs

Doelmatig, hygiënisch en snel reinigen en Cleaning In Place (CIP): het kan met onze trogtransporteurs. Dat komt doordat ze voorzien kunnen worden van geboute deksels, scharnierbare deksels en snelsluitingen. Beveiligingschakelaars op de trogdeksels zorgen ervoor dat uw medewerkers de trogtransporteurs kunnen inspecteren en/of reinigen zonder enig gevaar. Optioneel is de afvoerdrain voor de reinigingsvloeistof (CIP-leidingen) uit te voeren met een hygiënische afsluiter, hierdoor zijn er geen ‘dode product zones’.

Trogschroef voor transport van (dier)voedingsstoffen en chemische, farmaceutische en kunststofproducten

De (dier)voedingsmiddelenindustrie maakt veel gebruik van gesloten trogtransporteurs. Granulaten, poeders en korrels zijn heel goed hygiënisch en stofvrij te vervoeren met gesloten trogschroeven. Bijvoorbeeld bij het horizontaal transporteren van voedingsmiddelen naar een menger. Ook in de chemie-, farma- en kunststofindustrie wordt vaak gebruik gemaakt van trogtransporteurs. Door het gesloten systeem blijven bijvoorbeeld smaak, temperatuurniveau en vocht behouden. Een ander voordeel van een gesloten systeem is dat er geen productverlies van binnen naar buiten is maar dat er ook geen vreemde producten van buiten naar binnen kunnen.

Geheel volgens de EHEDG- en HDN-richtlijnen

Veiligheid en kwaliteit zijn extreem belangrijk in de voedingsmiddelenindustrie. Wij ontwikkelen en leveren Hypreme trogtransporteurs die voldoen aan de EHEDG- en HDN-richtlijnen. Dat betekent dat onze systemen voldoen aan alle eisen die worden gesteld aan een hygiënisch ontwerp zoals bijvoorbeeld EC1935/2004, FDA en GMP+.

Maatwerk schroeftransport

Schroeftransporteurs maken deel uit van een compleet productieproces. Om een goed beeld te krijgen van uw situatie, kunnen wij bij u op locatie in komen meten. In 3D kunnen wij uw nieuwe systeem inpassen in de bestaande installatie. Al onze systemen zijn klantspecifiek. Dit betekent dat één of meerdere schroeftransporteurs vrijwel altijd in te passen zijn en afgestemd worden op uw specifieke eisen. Denk bijvoorbeeld aan het natstralen of het slijpen van de product beroerende delen van de trogtransporteur waardoor deze optimaal te reinigen is. Leg ons uw vraagstuk voor en wij denken graag met u mee.

De voordelen van trogtransporteurs

  • Breed inzetbaar
  • Uitstekend te reinigen en inspecteren
  • Lange levensduur
  • Onderhoudsarm
  • Geschikt voor stofvrije productie
  • Uit te voeren in verschillende lengtes, capaciteiten en materialen

Wilt u meer weten over trogtransporteurs? Neem dan contact met ons op.


Meer informatie?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Alternatieven om te transporteren die u wellicht ook interessant vindt:

Samen het juiste type configureren en realtime calculeren? Ik ben Sisca, uw online engineer.

Start nu, ik help u graag Lees hier wat de mogelijkheden van Sisca zijn

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring