Stikstofkoeler

In korte tijd stortgoedproducten koelen en bevriezen doet u met de (op maat gemaakte) Celsius cryogene koelschroeven die ook nog eens eenvoudig te reinigen zijn en waarvoor procesgarantie geldt.

Veel toegepast in voedingsmiddelen- en chemische industrie

Cryogeen, ofwel koelen of ‘op lage temperaturen’, is een techniek om producten in korte tijd te koelen of bevriezen. Het wordt onder meer toegepast in de voedingsmiddelenindustrie, de chemische industrie, de maakindustrie en in de farmaceutische branche.

De voordelen van de Celsius cryogene koelschroef

Vloeibare stikstof wordt met een temperatuur van -196°C in het product geïnjecteerd en direct gemengd. Hierdoor is in hele korte tijd de gewenste eindtemperatuur te behalen, kunt u de negatieve gevolgen van temperatuurschommelingen voorkomen, hoge productiesnelheden behalen en efficiënte energie overdracht bewerkstelligen. Met het bevriezen van het product is het systeem ook geschikt voor het verharden van bijvoorbeeld elastomeren en rubbers om ze vervolgens te verkleinen met een breker of molen.

Waaruit bestaat de Van Beek koelschroef?

De stikstofkoeler is een transportschroefsysteem met een (vacuüm) geïsoleerde behuizing. Sproeiers injecteren op meerdere punten vloeibare stikstof die met paddels vermengd wordt met het product. Gedurende de verblijftijd in de koelschroef zal de volledige thermische energie overgedragen worden aan het product. Het systeem is leverbaar met een handmatig uittrekbare schroef wat reiniging eenvoudig maakt. De schroefdiameters zijn variabel: van 50 tot en met 400 millimeter.

Profiteer van procesgarantie

Wij werken samen met Dohmeyer NV, specialist in cryogene processen. Hierdoor kunnen wij onze kennis en ervaring op het gebied van systeemdesign en bouw koppelen aan die van Dohmeyer en procesgarantie afgeven op uw aankoop. Uw aanvragen over cryogene koelschroefsystemen dragen wij over aan Dohmeyer, zij zijn ook verantwoordelijk voor het commerciële traject van offerte tot en met levering. Van Beek zal zorgdragen voor het ontwerp en de constructie. Dohmeyer beschikt over een geavanceerd testcentrum bij hun vestiging in Polen waar ook een Van Beek testmachine staat. Hier kunnen testen uitegevoerd worden om zo de beste parameters te bepalen voor het proces.

Meer weten over onze stikstofkoeler? Neem dan contact met ons op?


Meer informatie?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring