Technische informatie

De afgelopen tientallen jaren maken duidelijk dat de Dino een betrouwbare mobiele verlader is voor een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen, kunststoffen, bouwstoffen gerelateerde en chemische producten. Ze zijn veel gebruikt over de hele wereld, van Amerika tot Zuid-Korea en van Noorwegen tot Zuid-Afrika.

Een Dino voor ieder type product

Het verladen van stoffig of explosief poeder zoals zetmeel vraagt natuurlijk om andere technische specificaties dan bijvoorbeeld het verladen van cement of zout. Het team achter de Dino heeft de afgelopen tientallen jaren ruime kennis en kunde opgedaan om de Dino perfect op uw situatie af te stemmen.

Een Dino voor iedere verladingssituatie

De standaard uitvoering zoals u hieronder ziet, biedt in veel situaties direct een passende oplossing. Echter, dankzij decennia ervaring weten wij dat een specifieke uitdaging vaak om een klantspecifieke Dino vraagt. In overleg met onze sales engineer stelt u uw eigen Dino samen die perfect is uitgerust voor uw specifieke verlading. Met opties en uitbreidingen stemmen wij uw Dino af op uw gewenste verladingssituatie.

Wat zijn de technische specificaties van een standaard Dino?

 • Het transportgedeelte is uitgevoerd in staal, RVS 304 of RVS 316. De Dino is hydraulisch neerklapbaar en wordt stekkerklaar geleverd.
 • De flexibele uitloop zorgt voor de aansluiting van de Dino naar de silo oplegger en is voorzien van een niveauschakelaar. Is een compartiment van de bulkwagen vol, dan schakelt de bulkwagenvuller zich automatisch uit. Optioneel zijn een handmatige of elektrisch bedienbare beladingsbalg beschikbaar.
 • Via de trap, die is voorzien van verzinkte veiligheidstreden, kan de operator de beladingsbalg aandokken en het storten coördineren. Ook heeft hij op deze manier goed zicht op de bovenzijde van de bulk oplegger. De trap is gemonteerd aan het casco dat uitgerust is met een openklapbaar deksel voor nat (met een hogedrukreiniger) en droog (hand-luchtpistool) schoonmaken.
 • De behuizing is voorzien van een scharnierend schoonmaak-/inspectiedeksel over de gehele lengte. Dit maakt het mogelijk om de schroef te reinigen en te controleren. Dit deksel wordt gesloten met een ‘snelknevelsluiting’ en is beveiligd met veiligheidsschakelaars.
 • De overzichtelijke schakelkast heeft minimaal 5 knoppen: ‘aan-uit’ (de werkschakelaar), ‘omhoog’, ‘omlaag’, ‘start en stop schroef’ en ‘reset’. Daarnaast geven 6 lampjes aan welke actie er loopt of welke storing heeft plaatsgevonden: geel = storing/compartiment vol, rood = inspectieluik open/rooster open/verkeerde draairichting/noodstop bediend. De schakelkast is uitgerust met het S7-200 Siemens besturingsprogramma en wordt volledig turn-key geleverd. Het spreekt voor zich, dat wanneer er meer opties geselecteerd zijn voor uw Dino, er ook meer bedieningsknoppen op de schakelkast te zien zullen zijn.
 • De stortbak is geschikt voor zakken en big bags en is makkelijk toegankelijk via het opstapbordes naast de Dino. Een uitvoering met steile wanden, geschikt voor poeders, en met brede wanden voor korrelproducten is beschikbaar. De bak heeft een stortoppervlak van 1,5 of 2,4 m2 en is in de onderzijde voorzien van een openklapbaar reinigingsluik zodat ook onder het veiligheidsrooster reiniging en inspectie kunnen plaatsvinden zonder de opzetrand weg te hoeven nemen of het veiligheidsrooster te hoeven openen.
 • De stortbak van de RVS Dino is uitgerust met een roestvast staal openklapbaar rooster voor betere reiniging en om te voorkomen dat de operator in de schroef kan grijpen. De stalen Dino heeft een stalen veiligheidsrooster.
 • Het verzinkte looprooster, wat aan beide zijden van de stortbak is gemonteerd, is voorzien van veiligheidsprofiel waardoor deze ook bij natte omstandigheden zonder risico te betreden is.
 • Het stevige en solide onderstel is standaard uitgerust met 2 zwenkwielen, 2 bokwielen en 2 stempels waardoor de Dino bulkwagenvuller makkelijk te verplaatsen respectievelijk te stabiliseren is.
 • De compressor is in de basis nodig voor luchtafdichting aan de onderzijde en het laten functioneren van het schoonmaakspuitpistool. De capaciteit van de compressortank is echter zodanig dat ook opties als fluidizing pads, pneumatische hamers en een stoffilterunit probleemloos zijn aan te sluiten. Daarmee bent u dus altijd klaar voor de toekomst.
 • Door gebruik te maken van hydraulica is de Dino makkelijk inklapbaar en zonder moeite weer werkklaar te maken.
 • De hoogwaardige en krachtige SEW motor (22 kW) is via een tandriem gekoppeld aan de schroef en brengt deze in beweging zodat de producten van onder naar boven getransporteerd worden met een toerental van circa 300 rpm. Aandrijvingen van 30 of 37 kW zijn optioneel ook mogelijk. Voor leveringen aan niet-Europese landen kunnen we afwijkende voltages en Hz voorzien.
 • Door de schoonmaaknozzle onder in de stortbak kan het restmateriaal of reinigingsmiddel gemakkelijk afvloeien. Droog en nat schoonmaken zijn hiermee eenvoudig mogelijk.
 • Het inspectieluik in de stortbak is voorzien van een veiligheidsschakelaar.
 • De schroef is standaard voorzien van oplopende spoed en is volledig, tweezijdig afgelast over de gehele lengte van de schroef.
 • De luchtafdichting aan de onderzijde van de schroef beschermt de lager en voorkomt dat product via deze barrière naar buiten komt.

Wilt u meer weten over de technische mogelijkheden van de Dino bulkwagenvuller? Neem dan contact met ons op.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring