Zakkenverdichters

Zoekt u een efficiëntere, goedkopere en milieuvriendelijkere optie dan een hydraulische pers of balenpers? Kies dan voor een zakkenverdichter van Van Beek. Ze zijn beschikbaar in rvs 304, rvs 316 en een in staal gecoate variant. Een ATEX-uitvoering behoort ook tot de mogelijkheden.

Leeg zakgoed comprimeren

De zakkenverdichter perst plastic zakken, jute zakken, kartonnen zakken en combinaties daarvan samen. Het volume wordt op deze manier verkleind met 60 tot 80 procent.

Continu zakken aanvoeren en persen

Met onze zakkenverdichters met stortkoker kunt u in een doorgaand proces uw zakken blijven aanvoeren.

Hoe werkt een Van Beek zakkenverdichter?

Via de stortkoker of het stortkabinet vallen de zakken op een persschroef. De schroef perst de zakken door de buis, de druk van de schroef comprimeert de zakken. Daarna duwt de schroef de gecomprimeerde zakken in een eindloze zak (buisfolie) die met een klemring om de uitloop geklemd zit.

De eindloze zak bevindt zich in een beschermkooi. Wanneer de beschermkooi geopend is, zal de schroef stil vallen zodat de operator de eindloze buisfolie veilig kan afsnijden en verwijderen. Vervolgens kan de operator een nieuw stuk buisfolie over de uitloop plaatsen en zodra de operator de kooi weer sluit, kan het proces weer opgestart worden.

Veilig werken conform CE-markering

Van Beek kan een besturingskast op de machine voorzien met het benodigde besturingscircuit, maar het is ook mogelijk dat de klant een en ander vanuit zijn centrale besturing regelt. De veiligheidsschakelaar in het besturingscircuit van de motor dient de schroef stil te laten vallen bij het openen van de beschermkooi.

Wilt u meer weten over de zakkenverdichter? Neem dan contact met ons op.


Meer informatie?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring