Big bag lossystemen

Veel toegepast in de branches:

Een big bag losstation met daarbij een opvoer- of horizontale schroef van Van Beek maakt snel, automatisch, ergonomisch en veilig lossen en doseren van in bulk verpakt stortgoed mogelijk. En gaat u werken met een ander type big bags FIBC of bulk bags? Of wilt u in de toekomst moeilijk stromende producten lossen en doseren? Dan kunnen wij uw bestaande aandockmechanisme hierop aanpassen.

Lossystemen in verschillende uitvoeringen

Van Beek levert big bag lossystemen in drie uitvoeringen, deze sluiten aan op veelvoorkomende situaties. Onze big bag losstations zijn verkrijgbaar in drie uitvoeringen:

 • staal
 • RVS
 • RVS hygienic design

Big bag losstations met extra’s

Ieder van Beek big bag losstation is gemaakt met het oog op eenvoud en hygiëne. De constructie bestaat uit zo weinig mogelijk componenten en is volledig afgelast om de kans op vervuiling te beperken. Ronde kokers beperken de kans op restproduct. En het minimum aan oplegvlak beperkt de kans op vervuiling. Natuurlijk zijn onze systemen arboveilig, volledig CE-gecertificeerd met onderbouwde sterkteberekening en conform de hijs- en hefregelgeving.

Van Beek losstations zijn bedoeld voor de lange duur. Ze worden standaard geleverd met  bedieningskast. De vele opties die wij bieden maken het eenvoudig om nog beter aan te sluiten bij uw wensen en proces. Denk aan twee verschillende verkrijgbare hoogtes. En wenst u een 1.2 tons of toch liever een 2 tons takel? Deze en andere opties gelden natuurlijk ook voor onze op maat oplossingen. Zo kunt u het losstation altijd aanpassen aan toekomstige veranderingen binnen uw bedrijf.

Brugvorming tegengaan

Materiaal zoals zetmeel, bloem, carbon black en kruidenmixen hebben de neiging om bruggen te vormen. Hierdoor is er vaak sprake van een slechte uitstroom bij het lossen van deze producten. Standaard is een big bag losstation uitgerust met een statisch veiligheidsframe waarop de big bag rust. Onze veilige variant met wiebelframe, ook wel massageframe genoemd, lost het probleem van brugvorming op en draagt bij aan een goede beheersing van de productstromen.

De uitstroom doseren

Soms is het wenselijk om materiaal gedoseerd in een bunker of hopper te laten uitstromen. Om overvulling te voorkomen bijvoorbeeld of om de onderliggende equipment zoals een draaisluis of pneumatisch transport te ontzien. Dit is mogelijk met een losstation inclusief diafragma waarbij de uitloop(slurf) van de big bag geknepen kan worden met de handbediende diafragma afsluiter. Deze variant is uit te breiden met een breker die klontvorming in producten tegengaat.

Stofvrij en veilig big bags ledigen

Atex-omgevingen of schadelijke stoffen vragen om een losstation met big bag aandocking. Poeders, al dan niet toxisch, blijven zo veilig binnen het systeem. Medewerkers kunnen de aandocking zonder veiligheidsrisico’s aanbrengen. Zij dienen de bedieningsknoppen met beide handen tegelijk in te drukken. Deze werkwijze voorkomt dat zij bekneld raken en zorgt dat zij zicht houden op de werklocatie.

Op maat losstations

Onze klantspecifieke losstations zijn veelgevraagd in de chemie- en foodsector. Hieronder vallen afwijkende maatvoeringen, meervoudige losstations of combinaties met reeds aanwezige hefwerktuigen

Opties en uitbreidingen

Alle uitvoeringen losstations zijn verkrijgbaar:

 • met 1,2 of 2 tons takel
 • in verschillende hoogtes
 • met hijsbalk met takel of hijsframe om rechtstreeks big bags bovenop het big bag losstation te plaatsen
 • al dan niet in combinatie met hoogvullers of (bestaande) hoppers
 • in standalone uitvoering of meerdere naast elkaar, tot 1 frame gemaakt
 • als onderframe wanneer er al een kraan in het pand aanwezig is

Big bag lossers als onderdeel van een proceslijn

Wij zorgen ervoor dat het big bag losstation naadloos aansluit op de onderliggende equipment zoals schroeftransporteurs en/of doseerschroeven. Ook kunnen wij de big bag losinstallatie eenvoudig aansluiten op onder meer doorval- en doorblaasluizen, pneumatisch transport en elevatoren

Wilt u meer informatie over onze big bag losstations? Neem dan contact met ons op.


Meer informatie?
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Alternatieven om op te voeren die u wellicht ook interessant vindt:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring