’s werelds beste bulkwagenvuller

Dino bulkwagenvullers

De bulkwagenbeladingsmachines zijn een gespecialiseerde machinelijn van Van Beek. Onder de merknaam Dino is Van Beek wereldmarktleider in deze apparatuur. De bulkwagenvullers worden onder andere gebruikt om de inhoud van big bags te laden in silowagens.

Bulkwagenvullers zijn veelgevraagd in de chemie, de logistieke dienstverlening, op- en overslagbedrijven, bulktransportbedrijven, bij recyclingbedrijven, in de cementindustrie en in de voedingsmiddelenindustrie. En dat is niet vreemd. Veilig en efficiënt bulkgoederen verladen met een beladingsinstallatie betekent een goede en duurzame investering die zich snel terugverdient.

Wat is een bulkwagenvuller?

Met een beladingsmachine kunt u producten verpakt in big bags en/of losgestorte bulkgoederen geautomatiseerd en stofarm verladen naar onder andere silo auto’s. Naast de intake van big bags en los gestorte bulkgoederen, is het ook mogelijk om octabins, (25kg) zakgoed te storten in de Dino bulkwagenvuller of gebruik te maken van een shovel, bobcat of front loader. Hierbij zijn hoogtes van 4 tot 6 meter te overbruggen. Als onderdeel van een optimale logistieke routing kunt u met een bulkwagenvuller in minder dan 30 minuten een silo auto vullen.

Welke typen bulkwagenvullers zijn er?

 • Vast en mobiel. Mobiele bulkwagenbeladingsmachines kunt u eenvoudig verplaatsen. Op die manier kunt u op verschillende plekken op uw terrein eenvoudig bulkwagens beladen, of is de Dino makkelijk naar een wasplaats te verrijden door middel van een heftruck.
 • Staal- en rvs-uitvoering. Waarbij bulkwagenvullers met rvs transportgedeelte uitstekend bestand zijn tegen corrosie, bijtende (chemische) stoffen en andere uitdagende omgevingen en stalen uitvoeringen beter bestand zijn tegen slijtage. Ook het schoonmaakprotocol heeft invloed op de materiaalkeuze, als u de bulkwagenvuller graag goed wilt kunnen reinigen met bijvoorbeeld water, dan adviseren wij een rvs Dino.
 • Bulkwagenbeladingsmachines voor het verladen van één product en voor het verladen van meerdere producten. Eenvoudig te reinigen onderdelen van een bulkwagenvuller zijn hierbij essentieel. De ‘standaard Dino’ is daarom ook voorzien van een openklapbaar bovendeksel, zodat eenvoudig het inwendige van de opvoerschroef gereinigd en/of geïnspecteerd kan worden.
 • Bulkwagenvullers met een basiscapaciteit van 40 m³ per uur en met een zeer hoge capaciteit van 80 m³ per uur.
 • Bulkwagenbeladingsmachines voor speciale producten zoals cement en cementachtigen, denk hierbij aan bijvoorbeeld kalksteen, soda-ash en bentoniet.
 • ATEX bulkwagenvullers voor explosiegevoelige stoffen waarbij verschillende ATEX zoneringen mogelijk zijn, zoals zone 20, 21 of 22 inwendig en zone 21 of 22 uitwendig.
 • Bulkwagens voor hoge hygiënische eisen waarbij voedselveiligheidscertificaten voor kunststoffen en plastics overhandigd kunnen worden (EC1935/2004), aangevuld met materiaalcertificaten van de rvs contactberoerende delen.

Toepassingen van een bulkwagenvuller

Bulkwagenvullers variëren in hoogte en zijn te voorzien van opties die onder andere stofemissie tegengaan of de flow van een product bevorderen. Zo is vrijwel ieder type droog bulkgoed veilig en efficiënt te verladen. Voorbeelden zijn:

 • Treinwagons beladen met bijvoorbeeld pellets kunststofgranulaat.
 • Chemische poeders verladen.
 • Meel in big bags verladen.
 • Gerecyclede stoffen aanleveren.

De voordelen van een bulkwagenvuller

Een bulkwagenvuller rekent af met onveilig werken en stelt u in staat om in minder tijd een grote(re) capaciteit te leveren. Met onze maatwerk beladingsmachines zijn specifieke eisen zoals hygiënisch of stofvrij verladen eenvoudig haalbaar. Bovendien kunt u met modulaire Dino bulkwagenvullers van Van Beek steeds flexibel inspringen op veranderende omstandigheden zonder een nieuwe machine te hoeven aanschaffen want iedere Dino kan tot jaren na aankoop nog uitgebreid worden met allerlei opties die op dat moment wenselijk zijn.

Wilt u meer informatie over de Dino bulkwagenvuller? Neem dan contact met ons op.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2021 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring