Omega transporteurs

Veel toegepast in de branches:

Met omegaschroeven kunt u snel overschakelen van het ene product op het andere zonder risico op contaminatie. Want dit systeem, dat wordt ingezet als een hoogvuller of opvoerschroef, heeft openklapbare deksels en is goed te reinigen en inspecteren. Product opvoeren naar hoger geleden stortpunten is een veelvoorkomende toepassing van deze omega opvoerschroeven.

Wat is een omega opvoerschroef?

Een omega opvoersysteem bestaat uit een transportschroef die roteert in een speciaal trogprofiel. Het systeem is voorzien van:

  • inloopbak
  • veiligheidsrooster
  • mobiel of stationair onderstel
  • afneembare, scharnierende deksels met snelknevels en beveiligingsschakelaar.

Omega opvoerschroef: trogschroef en kokerschroef in één

Omega opvoerschroeven combineren de eigenschappen van trogtransporteurs en kokertransporteurs. Reinigen en inspecteren van schroef en trog gaat via meerdere deksels. Opvoeren van laag naar hoog is mogelijk dankzij het (omgekeerde) “omega” profiel van de trogtransporteur.

Grondstoffen voor voeding, chemie en farmacie transporteren

Omega opvoerschroeven worden onder meer gebruikt in extrusielijnen, voor het vullen van mengers of het voeden van de hopper van een verpakkingsmachine. Of voor het opvoeren van explosiegevoelige producten (ATEX) zoals zetmeel, bloem en andere poeders naar hoger gelegen productiemachines. Lees de cases voor ervaringen van bedrijven die onze omega opvoerschroeven gebruiken.

Omega opvoerschroeven voor beperkte ruimtes

Omega opvoerschroeven kunnen product opvoeren tot onder een hoek van 90° (verticaal). Dit is ideaal wanneer je in een beperkte ruimte een hoogte wilt overbruggen met gebruikmaking van snel te reinigen opvoerschroeven.

Hoogvuller, Dino of omega opvoerschroef?

Heeft u geringe opvoercapaciteit nodig en snel kunnen wisselen van product? Moet uw installatie voldoen aan de strengste normen voor voedselveiligheid, hygiëne of ATEX ? Informeer dan naar onze omega opvoerschroeven.

Maatwerk waar nodig

Welke opvoermethode past het beste bij uw situatie?  Van Beek heeft meer dan een halve eeuw ervaring met het inbouwen van schroeftransporteurs. Wij zijn lid van de European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG) en maken deel uit van het Hygienic Design Network (HDN). Door de gecombineerde kennis en ervaring weten wij altijd een weg te vinden die het beste bij uw proces past.

Wilt u meer weten over onze innovatieve reinigingstechnieken? Lees meer over beheersbaarheid van hygiëne bij Hypreme, kijk direct bij onze SpeedClean en EasyClean of neem contact met ons op.

Meer weten over omega opvoerschroeven? Neem dan contact met ons op.


Meer informatie?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Alternatieven om te transporteren die u wellicht ook interessant vindt:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring