Volumetrisch doseren

Veel toegepast in de branches:

Van Beek staat bekend om oplossingen voor volumetrisch en gravimetrisch doseren. Deze mechanische doseersystemen zijn geschikt voor het in batch of continu doseren van onder meer grondstoffen en smaakstoffen. Optionele woelers garanderen vrijstromende poeders en een vloeiend proces van transport, doseren en/of mengen via systemen met doseerschroeven.

Wat is volumetrisch doseren?

De volumestroom van een product ligt aan de basis van volumetrisch doseren. Daarbij is het ingestelde toerental bepalend voor het volume dat verplaatst wordt en in hoeveel tijd dit gebeurt.

Wanneer is volumetrisch doseren interessant?

Volumetrisch doseren is een snelle en geschikte manier om droge producten te doseren. Wel zijn het vochtgehalte, de stromingseigenschappen, de deeltjesgrootte en het stortgewicht van het product van invloed op de vulling van de schroef. Zo kan melkpoeder gaan kleven en de volumestroom beïnvloeden. In de toevoer is dit te voorkomen door het product te activeren met een woeler. Daarnaast spelen ook aspecten als de wijze van opslag een rol.

Gravimetrisch of volumetrisch doseren?

Een volumetrisch doseersysteem is meestal goedkoper in aanschaf dan een gravimetrisch doseersysteem. Wel is een LIW doseerder een stuk nauwkeuriger. Dat maakt het mogelijk om aan hoge nauwkeurigheidseisen te voldoen. Een ander voordeel is dat u structureel in grondstoffen of smaakstoffen kunt besparen. Maar natuurlijk hangt de keuze af van meer factoren zoals de eigenschappen van uw product. Wij begeleiden u graag naar de oplossing die het beste past bij uw situatie.

Wilt u meer weten over volumetrisch doseren? Neem dan contact met ons op.


Meer informatie?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Alternatieven om te doseren die u wellicht ook interessant vindt:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring