Kokertransporteurs

Veel toegepast in de branches:

Kokertransporteurs zijn gesloten schroeftransportsystemen met een lange levensduur. Ze vergen weinig onderhoud en zijn een relatief goedkope oplossing voor het transporteren van (zeer fijne) poeders, korrels en granulaten. Onze EasyClean kokertransporteurs met uitneembare schroef maken reiniging en inspectie wel heel gemakkelijk en snel.

Kokertransport in de chemische industrie

Sectoren die al jaren succesvol gebruikmaken van kokertransporteurs zijn onder meer de (dier)voedingsmiddelenindustrie en bedrijven in de chemische- en recycling sector. Zij gebruiken kokertransporteurs (doseerschroeven) bijvoorbeeld voor het gedoseerd voeden van grondstoffen voor verf of voor het opvoeren van suiker.

Kokertransporteurs voor transport van poeders of granulaten

Een kokertransporteur kan poeders, korrels en granulaat tot onder een hoek van 90° opvoeren. Dit is ideaal in werksituaties waarin je in een beperkte ruimte een hoogte wilt overbruggen met gebruikmaking van gesloten schroeftransportsystemen.

Gasdichte kokerschroeven

Gevaarlijke stoffen, sterk geurende stoffen of zeer fijne producten transporteren is eenvoudig met een gesloten kokerschroef. De gasdichte en optioneel drukvaste kokertransporteurs van Van Beek voorkomen hinder en overlast op de werkplek en dragen bij aan een veilige omgeving.

EasyClean kokertransporteurs met uitneembare schroef

Regelmatige reiniging of inspectie van de schroef vraagt om een eenvoudig te bedienen systeem. Van Beek levert kokertransporteurs die hier speciaal voor zijn ontworpen. Er wordt dan bijvoorbeeld een rails toegepast waardoor de schroef eenvoudig uit zijn behuizing genomen kan worden. De schroef uitnemen kost slechts weinig tijd en ook de installatie is snel gedaan, zo houdt u grip op dit deel van het productieproces.

Als onderdeel van het complete interne transport

Kokertransporteurs van Van Beek zijn vaak onderdeel van het gehele grondstoffen transport. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt voor het storten van grondstoffen vanuit silo’s in mixers. Of voor het opvoeren en transporteren van cacaopoeder voor de productie van chocolade. Lees er meer over in onze cases.

Maatwerk transportsystemen

De vele variaties in uitvoeringen maken onze kokertransporteurs geschikt voor veel omstandigheden, eisen en wensen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • ATEX-uitvoering
  • diverse capaciteiten
  • verschillende opvoerhoogtes en lengtes
  • variabele afstand tussen de schroefbladen (grote – kleine spoed) voor optimale afstemming op het product en de opvoerhoogte
  • gasdicht of zelfs drukvast

Al onze systemen worden volgens de nieuwste richtlijnen en documentatiewetgeving opgeleverd.

Wilt u meer weten over kokertransporteurs? Neem dan contact met ons op.


Meer informatie?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Alternatieven om te transporteren die u wellicht ook interessant vindt:

Samen het juiste type configureren en realtime calculeren? Ik ben Sisca, uw online engineer.

Start nu, ik help u graag Lees hier wat de mogelijkheden van Sisca zijn

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring