Asloze transporteurs

Veel toegepast in de branches:

Met de asloze schroeftransporteurs van Van Beek kunt u kleverige, natte, grove of onregelmatige producten transporteren zonder risico op verstopping of vastlopen.

Voor bulkproducten met een hoog vochtgehalte

Plakkerige vaste bulkstoffen zoals magnesium als afvalproduct hebben de neiging zich te hechten aan de centrale binnenbuis van een schroeftransporteur. Asloze schroeftransporteurs hebben dit probleem niet omdat er geen binnenbuis, ook wel as genoemd, is en alleen de spiraal wordt gebruikt om het bulkproduct te transporteren. Dat maakt de asloze schroeftransporteur tot een perfecte oplossing voor het opvoeren en transporteren van ‘moeilijke’ producten.

Grote afstanden overbruggen

In vergelijking met een schroeftransporteur met binnenbuis zijn asloze spiraaltransporteurs ideaal om 10 meter of grotere afstanden te overbruggen zonder tussenlager.

Opvoeren tot 90°

De schroef wordt over de gehele lengte ondersteund door een slijtvaste kunststof lining. De asloze transporteur functioneert ook prima in een beperkte ruimte, zelfs wanneer het om een fors hoogteverschil gaat: een opvoerhoek tot 90° is mogelijk.

Uitermate geschikt voor afvalstromen

Omdat er bij asloze transporteurs geen binnenbuis is, wordt productopbouw rond de as, problemen met tussenliggende lagers en de vervuiling van eindlagers en afdichtingen voorkomen. In de afvalverwerking wordt daarom veel gewerkt met asloze transporteurs. Probleemloos slib, huisvuil, cateringafval of roostergoed transporteren is haalbaar met een asloze transporteur. Zelfs grote brokken materiaal laten zicht eenvoudig transporteren.

Asloos transport op maat

Welke afwerking, diameters en onderdelen zijn nodig om de asloze transporteur te ontwikkelen die past bij uw situatie? Daarover kunnen wij u vanuit decennialange ervaring adviseren. Vraagt uw installatie om een uitgebreider ontwerp, met bijvoorbeeld een bunker, dan kunnen wij die natuurlijk ook voor u ontwerpen. Zijn er onduidelijkheden over bijvoorbeeld het loopgedrag van uw product? Dan kunnen wij dit testen en analyseren in ons testcentrum The Blue Zone.

Component of turn key?

Van engineering tot plaatsing op locatie: wij kunnen ervoor zorgen. Of het nu gaat om een enkele of meerdere asloze schroeftransporteurs of om meerdere typen schroefransportsystemen zoals doseerders, woelers of brekers. Al onze oplossingen dragen bij aan efficiënt, veilig en onderhoudsvriendelijk intern transport van bulkmateriaal.

Wilt u meer weten over asloze transporteurs? Neem dan contact met ons op.


Meer informatie?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Alternatieven om te transporteren die u wellicht ook interessant vindt:

Samen het juiste type configureren en realtime calculeren? Ik ben Sisca, uw online engineer.

Start nu, ik help u graag Lees hier wat de mogelijkheden van Sisca zijn

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring