Grof-fijn doseren

Veel toegepast in de branches:

Wilt u zeer nauwkeurig doseren terwijl u een groot aantal pakken, zakken of dozen moet afvullen in een bepaalde cyclustijd? Dan is mechanische grof-fijn dosering een goede optie. De grofdosering zorgt voor de hoge capaciteit. Zodra de gewenste hoeveelheid bijna bereikt is, zorgt fijndosering voor de exact afgemeten, nauwkeurige dosering. Optionele uitrijdbare schroeven maken het eenvoudig om te voldoen aan strenge hygiënische eisen.

Grof-fijn dosering in één

Op maat gemaakte dubbele doseerschroeven vindt u bij Van Beek. Iedere dubbele doseerschroef die wij leveren berust op hetzelfde principe. Voor de snelle grofdosering draaien de grote en de kleine schroef. Bij benadering van het gewenste gewicht stopt de grote schroef. De navalklep wordt gesloten. Daarop vult de fijndoseerschroef nauwkeurig af totdat het gewenste gewicht in de verpakking exact is bereikt. Vervolgens wordt ook de navalklep van de fijndosering gesloten.

Wat is grofdoseren?

Grofdoseren gebeurt via de grote doseerschroef. Bij bloem of andere fijne poeders zorgt een woeler voor activering ofwel een goede stroming van het product. Het toerental bepaalt de snelheid waarmee de schroef draait en daarmee hoeveel product er gedoseerd wordt. Vandaar ook de naam volumetrische dosering. Via het setpoint stelt u de hoeveelheid per pak of doos vast. Bij een 20 kg verpakking bijvoorbeeld kan dit 19 kg zijn. De grote schroef stopt wanneer dit ingestelde gewicht is bereikt. Een navalklep sluit de schroef dan af. Hierdoor kan er geen product uitstromen. De kleine doseerschroef vult de verpakking vervolgens af. Dit proces vindt meestal binnen enkele seconden plaats.

Wat is fijndoseren?

Met de kleine schroef is de laatste hoeveelheid nauwkeurig in de verpakking te doseren. Nadat het gewenste gewicht is bereikt, bijvoorbeeld 20 kg, zal de schroef stoppen en de pneumatisch bediende navalklep sluiten. In combinatie met de grote doseerschroef kunt u op deze manier snel en nauwkeurig verpakkingen mechanisch afvullen.

Wilt u meer weten over het grof-fijn doseren van producten? Neem dan contact met ons op.

 


Meer informatie?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Alternatieven om te doseren die u wellicht ook interessant vindt:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring