It’s all about ATEX

Op basis van jarenlange expertise op het gebied van ATEX en een intensieve samenwerking met TÜV Rheinland, heeft Van Beek sinds 1 februari van dit jaar een unieke ATEX typegoedkeur op een gedeelte van haar leveringsprogramma. Sinds de invoering van de ATEX richtlijn in 2003, is er nog steeds veel discussie over de richtlijnen, de verantwoordelijkheden en de verplichtingen.

Nu er vanaf november van dit jaar weer wat gaat veranderen met de invoering van de mondiale norm IECEx, leek het ons nuttig om onze kennis op dit gebied met u te delen en een aantal gerenommeerde sprekers te vragen om hierover te komen spreken.

De ins en outs van de ATEX richtlijnen 153 en 114 zullen worden toegelicht door Jack de Hoon, expert op gebied van CE normering, machineveiligheid en ATEX. Namens TÜV Rheinland zal Manuel Steffen inzicht geven in de ATEX richtlijnen vanuit het perspectief van een Notified Body.

Jack de Hoon

Na een periode in de offshore en chemie gewerkt te hebben, overgestapt naar de FMCG industrie. In deze industrie veel ervaring opgedaan in de CE markering van nieuwe en bestaande installaties. Sinds 2008 met RFJ engineering BV begonnen als adviesbedrijf op het gebied van CE markering en het oplossen van de voorkomende uitdagingen. Middels deze CE markeringen ervaringen opgedaan met het maken van Explosie Veiligheid Documenten en het aandragen van oplossingen zonder een leveranciers verplichting.

Download presentatie

Christian Mehrhoff

Christian Mehrhoff heeft een studie Elektrotechniek aan de Hogeschool van Gelsenkirchen en is sinds 2014 werkzaam bij Notified Body TÜV Rheinland in Essen. Hij is hier begonnen als hoofd “Key Accountmanagement Industry” en sinds april 2019 hoofd van de business unit “Explosiebeveiliging ATEX/IECEc.

Download presentatie

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring