Massastromen in schroeftransporteurs beheersen

Dankzij een unieke samenwerking tussen Van Beek Schroeftransport en weegspecialist Penko Engineering is het nu mogelijk realtime bij te houden hoeveel product de schroef transporteert. Dit biedt talloze mogelijkheden.

U bepaalt
U kunt bijvoorbeeld bepalen hoeveel gram van een bepaald materiaal per minuut aan het proces mag worden toegevoegd. De schroeftransporteur past zijn snelheid hier dan op aan. Ook kunt u invoeren dat de schroeftransporteur bij het bereiken van een bepaald gewicht stopt, of zichzelf eerst leegdraait en dan stopt.

Meten is weten
Tijdens bedrijf ziet u de materiaalsnelheid (m/s), hoeveelheid kg/s, hoeveel kg al vervoerd is en de aansturing van de debietregeling van 0 tot 100 %. Dit is mogelijk door met speciale krachtopnemers de massa van de schroef plus inhoud te bepalen. De verplaatsing en de snelheid zijn met een toerenwachter vast te stellen.

Getoond in de Fabriek van de Toekomst
Bezoekers van de beurs Industrial Processing kregen de primeur en konden de weegschroef ter plekke uitproberen. Met een druk op de knop konden zij de capaciteit eenvoudig op- of terugvoeren, waarop de schroeftransporteur direct reageerde met een aanpassing van het toerental. Ook konden zij de schroef het commando geven om na een bepaalde hoeveelheid te stoppen met het transport.

Meer weten?
Kan deze noviteit met zijn eindeloze mogelijkheden van pas komen in uw proces? Wij vertellen u graag meer. Neem contact met ons op via +31 (0)41 63 75 225, info@van-beek.nl of kijk even op www.van-beek.nl.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring