Betere ontwerptekeningen dankzij lascursus

Om onze kennis over verschillende lastechnieken te vergroten organiseerde onze Van Beek Academy een theoretische lascursus. Ook medewerkers die op kantoor de ontwerpen tekenen namen hieraan deel.

“Het is uiteraard voor iedereen handiger als de tekenaars weten welke mogelijkheden er bij de productie zijn en welke niet”, legt productiechef Frank uit. “Wat er bij werkvoorbereiding wordt getekend, moeten wij in de productie uitvoeren. In de praktijk is dat niet altijd even makkelijk als in theorie. Door deze gezamenlijke cursus leerden we elkaars werkgebied beter kennen.”

 

Projectbegeleider Marleen Verschoor is het met Frank eens. ,”Het is mijn taak om de ontwerpen te tekenen op kantoor. De uitvoering daarvan gebeurt in de fabriek. Door deze cursus krijg je onderling meer waardering voor elkaars werk en word je er weer even aan herinnerd dat je als team een product neerzet.”

De cursus maakt deel uit van de Van Beek Academy en vergroot zo de kennis over verschillende lastechnieken. Joost van den Hooven is directeur van Elektrolas Lastechniek BV en organiseerde de cursus in samenwerking met Van Beek. ,,Samen hebben we de doelen van de cursus bepaald. In drie sessies zijn onderwerpen als lasmethodebeschrijving, certificering van lassers, de normen daaromheen, lasprocessen en materiaalkennis besproken.”

Als partners zijn Van Beek en Elektrolas Lastechniek BV met elkaar verbonden op het gebied van lastechniek. Volgens Joost is het leuk om een cursus precies op maat te organiseren voor Van Beek. ,,Het leuke daaraan is dat mensen van de werkvloer en de mensen van kantoor klassikaal de dagelijkse zaken bespreken. Dat is leerzaam voor beide partijen en verhoogt wellicht het begrip voor elkaars problemen.”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring