Maarten Pelders is onze nieuwe commercieel engineer: ‘Doen wat je belooft, staat bij mij voorop’

Dat het in Drunen gebeurt, is misschien wat overdreven. Maar feit is dat Maarten Pelders en Perry Verberne, directeur van Van Beek, elkaar daar vorig jaar tegenkwamen en dachten: “Van jou wil ik meer weten!” Vrijblijvend gebabbel werd een serieus gesprek. En zo is Maarten nu onze nieuwe commercieel engineer. 

Echt nieuw is ‘de Van Beek habitat’ niet voor Maarten (52) want voorheen werkte hij bij een system integrator. “Dan zag ik de Van Beek schroeven ook weleens voorbijkomen.” Nu ziet hij het van de andere kant. Moet het transportschroefsysteem in de totaaloplossing passen en is een system integrator zijn klant. In het verleden heeft Maarten samen met dealers complete installaties opgezet, van ontvangst tot opslag van product. De uitdagingen die erbij komen kijken, zijn hem bekend. Net als de mensen. Want Maarten heeft een breed internationaal netwerk. Contacten houdt hij warm. “Je gaat een verbinding aan en doet er alles aan om die te behouden. Dat doe je onder andere door te doen wat je belooft.”, aldus Maarten.

Nieuwsgierigheid naar partijen die geïnteresseerd zijn in de hoogwaardige schroeven van Van Beek, is Maarten niet vreemd. Ook wanneer de keuze uiteindelijk op een andere leverancier valt. “Ik zoek graag het contact op: niet alleen met de verkoper / engineer maar ook met de inkoper. Want waren we deze keer geen preferred supplier, dan kan dat een volgende keer anders zijn. Weten wat je als klant van ons kunt verwachten en elkaar goed leren kennen, is dan belangrijk.” Maarten richt zich met name op biomassa en ‘zoet goed’: suiker en oplossingen voor de productie van snoepjes en bars. Voor dat laatste is er de Celsimix, de Van Beek schroefwarmtewisselaar inclusief mengsectie. “Zeer geschikt voor het maken van de juiste mix voor proteïnerepen en candy bars bijvoorbeeld”, legt Maarten uit.

Suiker is een belangrijke grondstof voor frisdrank. Met 60 nieuwe productielijnen die moeten voldoen aan hoge normen, wil de producent van een bekende frisdrank aan de lokale vraag in India blijven voldoen. “Meerdere betrokken partijen zijn gecharmeerd van onze schroeftransportoplossingen. Nu nog geselecteerd worden!”, besluit Maarten enthousiast.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring