Kluitenbreker Van Beek verpulvert brokken razendsnel

Ideale oplossing tegen agglomeraten in product

Voor het verkleinen van brokken, klonten of agglomeraten in de voedingsmiddelen- of chemische industrie heeft Van Beek een robuuste kluitenbreker ontwikkeld. Voor een groeiend aantal fabrikanten is de kluitenbreker of klontenbreker inmiddels een onmisbaar onderdeel aan het begin van hun proceslijn.

De kluitenbreker weet goed raad met brokvorming of agglomeraties in bijvoorbeeld poeder. Voordat de gevoeligere machines verderop in het proces dit te verwerken krijgen, maalt de kluitenbreker alles dat groter is dan een paar aan elkaar geplakte korrels.

Blokkades in proceslijn verhelpen

Deze efficiënte machine heeft fabrikanten al op verschillende manieren uit de brand geholpen. Bijvoorbeeld toen hun proces steeds stil kwam te liggen doordat brokken een draaisluis blokkeerden. Na de installatie van de kluitenbreker upstream komt dit niet meer voor.

Beter oplossen in mengtank

De klontenbreker is ook zeer geschikt voor het verpulveren van brokken om ze beter te laten oplossen in een mengtank, zoals bijvoorbeeld suikerklonten/-brokken die naar een mengtank gaan.

Werking

Het te verkleinen product valt via een doorval op roterende pennen. Dit zijn stevige ronde spijlen die boven een rooster draaien.  De werking is even simpel als efficiënt; niets komt door het rooster heen zonder te worden gemalen. De klant kan zelf de maaswijdte bepalen. Aan de hand van producttests kan Van Beek bepalen welk type rooster het meest geschikt is voor uw proces.

RVS en ATEX

Van Beek kan de kluitenbreker op maat leveren. De machine is verkrijgbaar in RVS304 en RVS316 en heeft een inbouwhoogte van circa 400 millimeter. De kluitenbreker wordt als component geleverd en dient tussen andere componenten te worden ingebouwd . De machine is leverbaar in verschillende voltages. Een ATEX-uitvoering behoort ook tot de mogelijkheden. De kluitenbreker is optioneel ook uitvoerbaar op een rail wat het reinigen vergemakkelijkt. 

Bent u benieuwd of onze kluitenbreker een rol kan spelen in uw proces of wilt u de machine in werking zien? Neem dan contact met ons op via info@van-beek.nl of +31 (0)41 63 75 225.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring