Toevoerschroef op maat overtuigt melkpoederfabrikant

Van Beek helpt Premier Tech Chronos bij oplossen technisch vraagstuk

De aanvoer regelen voor een verticale doseerschroef is doorgaans geen lastige opgave. Vanwege de zeer beperkte ruimte bij een grote melkpoederfabrikant in Zwitserland was echter een stukje expertise nodig zoals alleen Van Beek Schroeftransport dat kan bedenken. “Het is erg fijn dat Van Beek zo met ons heeft meegedacht in praktische oplossingen”, zegt Jeroen van der Velden van Premier Tech Chronos.

Premier Tech Chronos is een gerenommeerd bedrijf dat wereldwijd proceslijnen installeert voor het verpakken van (melk)poeders. In de afgelopen 15 jaar heeft het bedrijf al zeker honderd schroeftransporteurs van Van Beek afgenomen. Het project in Zwitserland was een uitzonderlijke situatie omdat de proceslijn in een bestaand pand werd geïnstalleerd met zeer beperkte ruimte.

Weinig ruimte

Een toevoerschroef moest een verticale doseerschroef vullen. Door de beperkte ruimte kon Van Beek de toevoerschroef niet horizontaal plaatsen, dus moest de toevoer onder een hoek gebeuren. “De schroef moest ook reinigbaar zijn, maar er was geen ruimte voor reinigingsluiken”, zegt Van der Velden.”

Oplossing op maat

Van Beek stelde daarom een schroef voor die in zijn geheel uitrijdbaar is. “Bij horizontaal transport zetten we de schroef op rails en kun je die er met de hand uitrijden”, zegt Verhoeven. “Maar als de schroef overeind staat zou die er uitvallen zodra de operator de schroef losmaakt. Dat is toch zo’n tweehonderd kilo die dan naar beneden komt. Om te zorgen dat één persoon de schroef er toch veilig uit kan halen, stelden we een handlier voor”, zegt Verhoeven.

Eenvoudig te reinigen

Het eenvoudig kunnen reinigen van deze schroef is van groot belang omdat de proceslijn verschillende producten verwerkt. “Je wilt bijvoorbeeld geen kaaspoeder in je melkpoeder hebben”, legt Verhoeven uit.

 

 

Veelbelovende opzet

Van Beek stelde ook een aanpassing in de doseerschroef voor zodat die goed zou aansluiten op de toevoerschroef. “De eerste opzet van Van Beek zag er veelbelovend uit en daar zijn we mee aan de slag gegaan”, zegt Van der Velden.

Van A naar B, en verder

“We hebben met 3D-tekeningen met Van Beek en de klant gecommuniceerd om tot het beste resultaat voor de klant te komen”, vertelt Van der Velden. Uiteindelijk ging de klant in op de offerte van Premier Tech Chronos. “Van Beek heeft ook deze keer goed maatwerk geleverd. Het is één ding om iets van A naar B te brengen, maar Van Beek heeft ook meegedacht hoe haar schroeftransporteur het beste op B kan aansluiten.”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring