Transportschroeven doorstaan duurproef bij Veolia Polymers

Schroeven Van Beek transporteren ruim twee decennia 24/7 kunststof maalgoed

Veolia Polymers in Vroomshoop onderwerpt de transportschroeven van Van Beek al ruim twee decennia aan de ultieme duurproef. De schroeven draaien dag en nacht door om kunststof maalgoed te transporteren en homogeniseren. Onlangs heeft Van Beek tientallen eigen schroeven in de fabriek gereviseerd.

“Wij kiezen nog steeds voor Van Beek vanwege de hoge kwaliteit en de klantgerichte oplossingen”, zegt hoofd technische dienst bij het bedrijf Thomas Boerrigter. “Alle vijzelsystemen bij Veolia Polymers worden al jaren naar tevredenheid geleverd door Van Beek.”

Al jaren boekhoudkundig afgeschreven

De schroeven die Van Beek heeft vervangen waren allang afgeschreven. “We hebben de vervangingsinterval zo lang mogelijk gemaakt en dus draaiden ze nog lang na de afschrijving door. Maar na vijftien jaar aan een stuk door trouwe dienst waren ze toch preventief aan vervanging toe”, legt sales engineer bij Van Beek Peter Verhoeven uit.

Verbeteringen
De nieuwe schroeftransporteurs hebben een aantal interessante verbeteringen ten opzichte van de schroeven die Van Beek meer dan een decennium geleden installeerde. “De laatste jaren zijn we nóg meer de slijtvaste richting opgegaan. Enkele kritische onderdelen zijn verbeterd waardoor de schroeftransporteurs nog langer meegaan”, legt Verhoeven uit.

Minder werk door snijmessen in stortbak

Ook het innemen van stortgoed gaat met deze schroeven gemakkelijker. “De nieuwe schroeftransporteurs hebben een stortbak met snijmessen. De heftruckchauffeur laat een bigbag in de stortbak zakken en kan meteen de lege bigbag wegnemen om de volgende te halen. De bigbag drukt zichzelf door zijn gewicht op de snijmessen en gaat zo vanzelf open. De heftruckchauffeur hoeft er dus niet meer uit om de zak open te snijden. Dat werkt veiliger.”

Talloze toepassingen in één fabriek

De schroeftransporteurs worden onder meer ingezet voor het homogeniseren en transporteren van kunststof maalgoed. De fabriek maakt hier kleine korrels van voor spuitgieterijen. De schroeftransporteurs transporteren de korrels naar enorme mengsilo’s met een schroef in het midden om het maalgoed te homogeniseren. Vanaf de mengsilo brengt een andere schroeftransporteur de korrels weer over naar een doseerunit boven een extruder.

Tevreden klant ‘vergeet’ transportschroeven

De meeste schroeven zijn van buitenaf niet te zien. “Wat we eigenlijk willen bereiken is dat onze klanten vergeten dat ze schroeven hebben. Als je niet weet dat je ze hebt betekent dat namelijk dat je er nooit problemen mee hebt”, verklaart Verhoeven.

‘Zeer positief en klantgericht’

“Wij hebben de samenwerking met Van Beek ook nu weer  als zeer positief en klantgericht ervaren”, zegt Boerrigter. “Van Beek is echt een betrouwbare partner waarmee het prettig samenwerken is.”

Veolia Polymers is ontstaan in 1992. De gebroeders Aufderhaar richtten toen de Aufderhaar Kunststof Groep (AKG) op. De splinternieuwe fabriek brandde kort na de opening volledig af. De broers lieten zich niet ontmoedigen en bouwden de fabriek in rap tempo weer op, met succes.

Aanvankelijk richtte het bedrijf zich vooral op het vervaardigen van allerlei materialen uit gerecycled plastic. Zo maakte het kunststof palen, kleerhangers en bloempotjes. Tegenwoordig ligt de focus meer op het verwerken van plastic afval tot hoogwaardige kunststof korrels in bepaalde kleuren en samenstellingen voor spuitgieterijen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring