Brede blik op droogketen tijdens excursie NWGD

De werkgroepleden van de Nederlandse Werkgroep Drogen brachten op woensdag 25 oktober jl. een bezoek aan onze nieuwe locatie. Tijdens de rondleiding hebben we de focus gelegd op de grote mate waarin wij werkprocessen automatiseren. De circa 20 excursiedeelnemers konden met eigen ogen zien hoe de CAD-integratie in ons ERP-systeem in de praktijk werkt.

Snel en eenvoudig
De 3D-tekeningen van de op maat ontworpen schroeftransporteurs gaan met een druk op de knop van de computers op het kantoor naar touchscreens in de werkplaats, waar de productiemedewerkers de machine van de grond af opbouwen. Via een ‘hullieboard’ kunnen de productiemedewerkers het snel en eenvoudig aangeven als ze een vraag hebben over het ontwerp. Dit minimaliseert fouten en zorgt voor een snelle en prettige manier van werken. Dat is ook het doel van ons streven: geautomatiseerd waar mogelijk, vakmanschap waar nodig.

Belangstelling voor eierschaaldroger
Onder de merknaam Celsius produceren we schroefwarmtewisselaars. Als bijvoorbeeld hadden we onze eierschaaldroger voor het drogen van natte en gebroken eierschalen in de werkplaats opgesteld. Dat was voor deze bezoekers natuurlijk extra interessant.

Ook aandacht voor bredere context drogen
Maar de focus lag niet alleen op schroefwarmtewisselaars. Voor het drogen van stof zijn vaak ook een aan- en afvoer of bijvoorbeeld dosering nodig en daar zijn onze schroeftransporteurs bijzonder geschikt voor. Zo konden we onze bezoekers een brede blik op de hele keten geven en we kregen hier dan ook positieve reacties op.

Over de NWGD
Het initiatief om bij ons op bezoek te komen kwam van David Hostelle van IP&D experts, tevens secretaris van de NWGB. De vereniging heeft circa 120 leden die afkomstig zijn van universiteiten, kennisinstituten, procesindustrie en machinebouw. Zij wisselen kennis en ervaring uit over drogen en alle aspecten die daarbij van belang zijn. Dat was ook tijdens deze excursie te zien: onder anderen David Hostelle gaf een lezing over de meting van de meest relevante kenmerken van poeders en granulaten. In het kader van een zo breed mogelijke blik waren ook andere leveranciers van equipment aanwezig om hun verhaal te doen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring