Derde Dino voor logistiek dienstverlener Wessem

De logistieke dienstverlener Wessem Port Services Group uit Stein heeft haar derde Dino mobiele bulkwagenvuller bij Van Beek aangekocht. Daar is een goede reden voor, zegt commercieel directeur van Wessem; Peter van Gemert. “We zijn zeer tevreden vanwege de flexibiliteit, het gemak bij het schoonmaken, de relatief lage investering en de waardevastheid.”

Wessem is opgericht in 1968 en houdt zich onder meer bezig met het transport, de op- en overslag en bewerking van droge bulkgoederen zoals poeders en granulaten. De onderneming bedient onder meer de chemische industrie, de (wegen)bouw, recyclingbedrijven en de traditionele maakindustrie.

Meer flexibiliteit
Wessem zocht naar een nieuwe manier van verladen toen haar klanten steeds meer flexibiliteit vroegen bij de opslag en bewerking van droge bulkgoederen. “Ze vragen bijvoorbeeld of we de goederen in silowagens vanuit big bags kunnen laden of omgekeerd”, zegt Van Gemert. “Daar moet je goed op inspelen. Met de Dino kunnen wij dat nu.”

Het verladen gebeurde voorheen alleen met zelfgebouwde installaties. “Maar die waren niet mobiel inzetbaar, lastiger schoon te maken en vergden veel onderhoud. Omdat we een sterke groei voorzagen in de behoeften van onze klanten, besloten we op zoek te gaan naar een specialist op dat vlak”.

Dino voldoet aan alle eisen
Wessem Port Services had destijds een hele eisenlijst opgesteld die nog altijd actueel is. “Zo moest de machine verplaatsbaar zijn omdat we in meerdere hallen op onze haventerreinen verschillende bulkgoederen hebben liggen. Dit maakte het ook wenselijk dat de machine eenvoudig te reinigen is zodat hij na een verlading snel voor een ander product kan worden ingezet zonder risico op bijmenging. Verder moest de laadsnelheid niet onderdoen voor de 50 m3/h die de meeste vaste installaties halen. De Dino voldeed als enige aan al deze eisen.”

Randapparatuur
Een belangrijk bijkomend voordeel van de Dino is voor Van Gemert dat deze is uit te rusten met randapparatuur zoals stofafzuiging, stortbak, rooster, trap of een breekschroef. “Dat maakt het mogelijk om ze voor allerlei verschillende activiteiten in te zetten.”

1, 2, 3
Wessem kocht haar eerste Dino in 2011. De tweede volgde ruim een jaar later en nu een aantal jaren later ging het bedrijf over tot aanschaf van haar derde Dino. Het bedrijf zet de derde Dino dedicated in voor kunstmest, de andere twee verladen allerlei verschillende minerale producten. “De bijzonder eenvoudige manier waarop deze machines te reinigen zijn ervaren wij als een groot voordeel. We kunnen de schroef snel blootleggen en met lucht of water schoonspuiten.”

Iedere Dino verlaadt nu meerdere vrachten per dag. “Een Dino is een goede investering voor ons als je ziet wat hij allemaal kan”, concludeert Van Gemert. “In aansluiting op onze ontwikkelingen qua bedrijfsgroei, voorzien wij dan ook een verdere groei in het aantal Dino’s op ons terrein.”

Meer weten?
Kan onze Dino met zijn eindeloze mogelijkheden van pas komen in uw bedrijf? Wij vertellen u graag meer. Neem contact met ons op via +31 (0)41 63 75 225, info@van-beek.nl of kijk even op www.dino.nl.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring