Vijf stagiairs op drie projecten

Van Beek heeft sinds deze maand vijf nieuwe stagiairs in huis: Lars, Django, Stijn, Mike en Robert. Deze studenten werken aan drie verschillende projecten op het gebied van IT, marketing en automatisering. Alle vijf hopen begin deze zomer zowel hun projecten als hun studie af te ronden.

Marketingplan
Mike Rijemer en Robert Worm hebben als doel om in de komende maanden een marketingplan op te stellen voor Van Beek. “Een leuke taak” vinden beiden heren. Ze studeren Technische Bedrijfskunde en zijn momenteel druk bezig met het verzamelen van data. Robert: “We hebben een enquête verzonden om de klantervaring te peilen. We zitten al bijna aan de 400 responsen, dus dat pakt goed uit.”

Wat vinden klanten nou eigenlijk van Van Beek? “Klanten vinden kwaliteit ontzettend belangrijk en gelukkig is dat ook waar Van Beek voor staat”, gaat Mike verder. “Met de rest van de informatie die we hebben, kunnen we nu een gedegen marketingplan opstellen.”

In de techniek zijn een hoop stageplaatsen te vinden, maar de keuze viel al snel voor Van Beek. “We kwamen binnen en zagen meteen alle systemen staan die met elkaar zijn verbonden in de organisatie”, vertelt Mike. “Als student Technische Bedrijfskunde is dat wel heel indrukwekkend om te zien. Dus als we hier konden binnenkomen, dan heel graag.” Robert sluit zich hierbij aan: “De opdracht sprak me aan, maar met name het bedrijf. We kregen een rondleiding in de fabriek en dat was heel indrukwekkend. We hebben bij veel bedrijven in de keuken mogen kijken, maar hoe het er hier aan toe gaat is wel echt andere koek.”

Ontwikkeling app voor klanten
Lars Sluijter en Django van der Heijden, beide student Informatica Software Ontwikkeling, focussen zich de komende maanden op een app voor klanten. “Van Beek heeft momenteel een app waarmee klanten goed inzicht kunnen krijgen in de ontwerpen en modellen die Van Beek aanbiedt”, vertelt Django. In de app staan foto’s, PDF-bestanden en video’s om klanten te informeren. “Van Beek werkt veel met ontwerpen en modellen die best lastig weer te geven zijn. Wij willen dit verbeteren.” Afgelopen weken lag hun aandacht bij het maken van prototypes. “En het gaat al de goede richting op”, vindt Lars. “Het gaat zeker lukken.”

Robot Arie
Stijn Leemreize kreeg de opdracht om met de logistiekrobot, genaamd Arie, aan de slag te gaan. Arie was voorheen een logistiek medewerker die op de werkvloer rondliep. Wanneer iets niet klopte, werd Arie opgeroepen. Arie ging met pensioen en daar is een robot voor terug gekomen. Robot Arie gaat nu de fabriek rond met een pallet vol onderdelen en bezoekt iedereen die hem oproept.

“De logistiekrobot functioneert goed”, vertelt de Middenkader Engineering student. “Als je nu iets aan Arie geeft, kan iedereen hem oproepen. Dan blijft hij een halve minuut staan en rijdt hij met jouw onderdelen door de fabriek naar de nieuwe locatie. We zijn nu iets aan het ontwerpen zodat hij een karretje achterlaat op bestemming zodat alle onderdelen niet meerijden.”

De werksfeer bevalt Stijn hier goed. “Ik krijg te horen ‘doe het maar, probeer het, kijk wat hij doet en verander het’. Je hebt best wel veel vrijheid, ook qua ontwerp. Ik kan mijn gang gaan en krijg één keer per week een gesprek. Ik ben van niemand afhankelijk, maar als ik vragen heb, kan ik zo naar iedereen toelopen.”

Op zoek naar een stageplek of afstudeeropdracht?
Van Beek is een leerbedrijf van het eerste uur en biedt studenten vaak ook een kans op een carrière in het bedrijf. Neem voor een stageplek of afstudeeropdracht contact op met Marloes Verbeek via e-mail of telefonisch + 31(0)416 375225.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring