“Kort op de bal bij Timcal”

In augustus leverde Van Beek Schroeftransport een project aan Timcal Belgium NV, producent van carbon black voor elektrisch geleidende toepassingen. Van Beek deed de engineering, productie en installatie van de systemen on-site. De heer Ir. Jan Van Der Voort, plantmanager van Timcal, vertelt over zijn ervaringen met Van Beek Schroeftransport

Kunt u de geschiedenis van de relatie met Van Beek toelichten?

“Voor dit contact was Van Beek bij Timcal niet echt bekend, wel bij de externe engineers die voor ons werkte. We zochten een specialist op gebied van schroeftransport, een professional die technisch aan onze eisen kon voldoen: niet de levering van enkele schroeftransporteurs, maar de levering van het complete project, de gehele installatie. Bij het sourcen kwamen we al snel bij Van Beek uit als mogelijke leverancier.”

Hoe zag het aankoopproces eruit voor dit project?

“Het benodigde schroeftransport maakt deel uit van een investeringsproject waarvan de conceptuele engineering in de zomer van 2006 werd gestart. Na de basic engineering zijn de eerste aanvragen de deur uitgegaan. De eerste aanvraag is bij vrijwel alle bekende leveranciers van schroeftransporteurs neergelegd. We wilden aan de hand hiervan de know-how testen van deze leveranciers. De kwaliteit van de aanbieding van Van Beek was dusdanig goed, waardoor ze op de short-list kwamen.”

Waarom is uiteindelijk de keuze voor Van Beek gemaakt, welke overwegingen speelden een rol?

“De keuze was een afweging tussen prijs, techniek en levertijd, waarbij de laatste twee doorslaggevend waren. Met de know-how van Van Beek zat het goed, dat merkten we al snel. Ook tijdens ons bezoek aan Van Beek konden zij ons overtuigen van hun kwaliteiten. Ze zijn bekend met grotere projecten die een meer professionele aanpak vergen. Daarnaast staan ze in de markt goed bekend en hebben ze een marktconform prijsniveau. Wat tenslotte erg belangrijk was, is dat men een absolute garantie wilde afgeven met betrekking tot de levertermijn.”

Hoe verliep de begeleiding van uw project na order?

“De begeleiding is grotendeels door een extern engineering bureau gedaan, waarbij ik zelf uiteraard aan de zijlijn de regie heb gehouden. Vanuit Van Beek waren Johan van Drongelen (projectleider) en Roel Kneepkens (sales engineer) onze aanspreekpunten. De hele aanpak van Van Beek kan betiteld worden als “kort op de bal”. Men heeft pro-actief gehandeld, kwam snel bij ons als er vragen of onduidelijkheden waren en communiceert zeer correct. Ook op vragen van Timcal werd alert gereageerd. Regelmatig zijn er projectmeetings geweest om de voortgang en eventueel onduidelijkheden te bespreken. Aan de hand van de 3D modellen van Van Beek zijn vroegtijdig zaken gesignaleerd die zowel voor ons als voor hen problemen achteraf hebben voorkomen. De planning was dik in orde en ook het verwerken van de papierstroom, die nu eenmaal bij een dergelijk project hoort, verliep soepel. Van Beek had het project duidelijk onder controle.”

Wat zou beter kunnen in de aanpak van Van Beek?

“Als ik iets moet noemen dan zou een verbeterpunt zijn dat we samen met Van Beek in een eerder stadium hadden moeten kijken naar de omgeving waarin de installatie geplaatst is. Wellicht hadden dan wat kleine zaken met betrekking tot het plaatsen van de systemen voorkomen kunnen worden. Er was bijvoorbeeld een klein probleem met de maatvoering van de staalprofielen, maar dat heeft het serviceteam Van Beek adequaat aangepakt.”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring