Efficiënt verkleinen met cryogene schroefwarmtewisselaar

 

Voorbereiding voor cryogene vermaling

Om bulkgoederen in een proces voor te bereiden voor vermaling heeft Van Beek de cryogene schroef ontwikkeld. Bij het verlaten van de schroef zijn de bulkgoederen klaar voor vermaling in bijvoorbeeld een stiftenmolen. Deze schroefwarmtewisselaar is ook geschikt voor processen waarbij het belangrijk is dat producten in korte tijd (snel) moeten afkoelen, bijvoorbeeld in de voedingsmiddelenindustrie of in chemische processen om bepaalde producteigenschappen toe te kennen.

Perfecte menging stikstof door nozzles en paddles

Door de extreem lage temperatuur laten taaie producten of producten die gevoelig zijn voor warmte-inbreng zich effectiever en efficiënter verkleinen. De cryogene schroef bevriest het product in korte tijd door het toepassen van meerdere nozzles die vloeibare stikstof toevoegen aan het product. De schroefwarmtewisselaar is uitgerust met paddles, die zorgen voor een goede menging van het product en de stikstof.

Eenvoudig reinigbaar
De mantel van de transporteur is dubbelwandig en er bevindt zich een vacuüm voor isolatie. De schroef is eenvoudig te verwijderen uit het casco met behulp van een demontabele flens aan de uitloopzijde. Dat maakt de schroef snel en eenvoudig reinigbaar.

Nieuwsgierig?

Benieuwd of dit type schroefwarmtewisselaar uw proces verder kan helpen? Vraag onze sales engineer Joram van der Heijden naar de mogelijkheden. Neem contact op via info@van-beek.nl of bel ons op +31 (0)41 63 75 225.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring