Liner Filler maakt container perfect voor bulkvervoer

Schroefsysteem Van Beek maakt 20ft containers ideaal voor bulktransport

 

20 ft containers zijn in veel gevallen ideaal voor bulktransport. Hun vierkante vorm maakt ze efficiënt in ruimtegebruik en ze zijn eenvoudig per vrachtwagen, spoor of schip te vervoeren. Er was echter een nadeel: hoe krijg je een 20ft container snel gevuld? Als die vraag u ervan heeft weerhouden deze containers te gebruiken, lees dan verder. Wij hebben namelijk het antwoord gevonden.

80-85 % vulling in een half uur tijd

Om razendsnel bulkgoederen in 20ft containers te laden hebben wij de Liner Filler ontwikkeld. In minder dan een half uur vult deze een container voor meer dan 80%!

De container wordt hierbij voorzien van een container liner; een grote zak die de container van binnen bedekt. Het vullen van container liners kan alleen via een relatief klein gat aan de achterkant van de container en dat weerhield veel logistieke bedrijven ervan om hun bulkgoederen op deze manier te vervoeren. Ze hadden simpelweg geen voorziening om de container liners snel te vullen.

Betrouwbaar en voordelig
Dankzij de Liner Filler ligt een betrouwbare, voordelige en efficiënte oplossing binnen handbereik. De werking is even eenvoudig als efficiënt. De machine is een horizontaal gemonteerde transportschroef met een open onderkant. De inloop kan rond zijn of een stortbak.

Het vullen gebeurt vanuit een silo, Dino bulkwagenvuller, shovel, band- of schroeftransporteur. De installatie is optioneel uit te rusten met wielen zodat een heftruck deze kan verplaatsen.

Werking
De liner filler staat op een verhoging. Een vrachtwagen met 20 ft container rijdt achteruit richting de liner filler en schuift zo de opening van de container over de schroef totdat de schroef helemaal in de container steekt.

Zodra de schroef in de container steekt, kan het laadproces beginnen. De lading valt door de open onderkant van de schroef eerst achterin de container en vormt daar een berg. Zodra deze de hoogte van de schroef bereikt, valt de lading vanzelf steeds verder naar voren in de container. Bij het uiteinde van de schroef is een volloopdetectie gemonteerd zodat de gebruiker zeker weet dat alle ruimte in de container wordt benut en de schroef tijdig stopt.

Bewezen in de praktijk
In de praktijk heeft de Liner Filler zich al bewezen bij het verladen van granulaten (plastic korrels), poeders (zoals meel) en flakes.

Meer informatie
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die de Liner Filler biedt? Wilt u overleggen of de Liner Filler voor uw specifieke situatie ook een uitkomst kan bieden? Neem dan contact met ons op!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring