“Het is maar voor eventjes”, zei hij er nog bij.

Eigenlijk was hij op 60-jarige leeftijd al met pensioen vertrokken, maar toch werkt de 76-jarige Adri Eekels nog altijd bij Van Beek. “Niet lang na mijn pensionering kwam ik een keertje buurten, toen heeft de directeur-eigenaar mij even apart genomen om te vragen of ik zin had om halve dagen te werken. ‘Het is maar voor eventjes’, zei hij er nog bij.”

Nu, 16 jaar later, is Eekels in de ochtenden nog altijd bij Van Beek te vinden. Daar houdt hij zich al jaren bezig met het passend maken, inkorten en aflassen van de assen voor transportschroeven. “Dit gaat mij goed af. Er is veel veranderd in de loop der jaren. Het gereedschap dat we gebruiken is met sprongen vooruit gegaan en dat maakt het een stuk gemakkelijker de gewenste kwaliteit te leveren.”

En na een ochtendje werken heeft Eekels nog de hele middag vrij om ergens heen te gaan of wat te doen. “Dan vat ik met mijn vrouw ergens een bakske, of ik rommel thuis wat aan. Dat heb ik mijn leven lang gedaan. Ik heb nu vogels als hobby. Pas nog heb ik kippen gekocht.”

Eekels heeft dus genoeg te doen op een dag. “Maar voor de middag komt daar toch niks van. Ook al zou je dan vrij hebben. Dan blijf je toch vaak in bed liggen.”

Het is de vraag of iemand met een instelling als die van Eekels echt in bed zou blijven. Doordeweeks staat hij rond 05.00 uur op. “Tussen 06.30 en 06.45 uur ben ik hier al. Dan zet ik alvast koffie voor iedereen.”

Dat Eekels nog altijd werkt, komt niet doordat hij het in zijn jongere jaren rustig aan heeft gedaan. “Toen ik op mijn 14e van school af kwam stond ik de zaterdag daarop al in de fabriek.” En hij is nog niet van plan om te stoppen. “Ik ben gelukkig nog kerngezond. Ik vind het werk alleen maar leuker geworden sinds ik met pensioen ben. Daarvoor móest ik werken, nu kies ik er zelf voor.”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring