Glucose toevoegen in continu proces

Aan één van de meest moderne suikerfabrieken in Roemenië hebben wij een aantal machines geleverd voor de optimalisatie van hun productieproces. Voor deze optimalisatie hebben wij onder andere twee big bag losstations, twee hoogvullers, een opvoerschroef en een doseerschroef geleverd.

Proces

De installatie bestaat uit twee opstellingen waarbij de bigbag wordt opgetakeld en stofvrij aan de invoerbak van de hoogvuller wordt gekoppeld. De suiker die vanuit bigbags in de hoogvuller gelost wordt, wordt door middel van een schroef in de hoogvuller opgevoerd naar een suikeropslagtank. Eén van de twee hoogvullers is voorzien van een extra inloop, waar een doseerschroef op aansluit, zodat via deze toevoer in de gewenste verhouding glucose kan worden toegevoegd aan de hoofdstroom van suiker.

Deze glucosedoseerder wordt op zijn beurt weer gevoed door een opvoersysteem. Het doseersysteem is voorzien van een stortkabinet met een capaciteit van 25kg/uur. De onderkant van de bigbag losstations bestaan uit een bewegend frame om de bigbag de “masseren” om zo de productflow te bevorderen.

Van Beek ontzorgt

Wij hebben de complete installatie turn-key opgeleverd, inclusief het schakeltechnische gedeelte van de lijn. De medewerkers van de suikerfabriek hoefden alleen nog maar de luchtafzuiging op het stortkabinet aan te sluiten en de stekker in het stopcontact te steken!

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring