Van Beek’s Liner Filler vult container liners razendsnel

Schroefsysteem Van Beek maakt 20ft containers ideaal voor bulktransport

Schroefsysteem Van Beek maakt 20ft containers ideaal voor bulktransportVoor het razendsnel verladen van bulkgoederen in 20ft containers hebben wij de Liner Filler ontwikkeld. Deze schroeftransporteur, ook wel containervulschroef genoemd, is razendsnel; in minder dan een half uur is een container liner voor zeker 85% gevuld!

20 ft containers ideaal voor bulktransport

Voorzien van een liner (een soort grote zak die de container van binnen bedekt) zijn containers ideaal voor het transport van bulkgoederen vanuit verre oorden: efficiënt in ruimtegebruik omdat ze niet rond zijn en eenvoudig per vrachtwagen, spoor of schip te vervoeren.

Liner Filler neemt enige nadeel weg

Er was echter één nadeel: het vullen van container liners kan alleen via een relatief klein gat aan de voorkant van de zak en daar hebben niet alle logistieke bedrijven een voorziening voor. De Liner Filler van Van Beek lost dit op een kostenefficiënte manier op, zonder gebruik van pneumatische lucht of werpbanden.

Werking

De werking is even eenvoudig als efficiënt. De Liner Filler is een horizontaal gemonteerde transportschroef op een (mobiele) verhoging, gevoed vanuit een daarboven gemonteerde stortbak of opening. Deze stortbak kan vanuit een silo, een Dino bulkwagenvuller, met zakken of met een shovel worden gevuld. De installatie is optioneel uit te rusten met wielen zodat een heftruck deze kan verplaatsen.

Een vrachtwagen met 20 ft container rijdt achteruit en laat zo de schroef in de opening van de liner glijden. Dankzij een via de schakelkast te bedienen bouwlamp is dit ook bij slecht zicht mogelijk. Bij het uiteinde van de schroef is een voldetectie gemonteerd.

Bewezen in de praktijk

In de praktijk heeft de Liner Filler zich al bewezen bij het verladen van granulaten (plastic korrels), poeders (zoals meel) en flakes. Vooral de kunststofverwerkende- en voedingsmiddelindustrie maakt dankbaar gebruik van de mogelijkheden die deze bijzondere transportschroef biedt.

Alternatieve methode met XL Dino

Voor bedrijven die de mogelijkheid en ruimte hebben om containers verticaal neer te zetten hebben wij nog een alternatieve vulmethode. De XL-uitvoering van de Dino bulkwagenvuller is met zijn uitstorthoogte van meer dan 6 meter, namelijk lang genoeg om een verticale 20 ft container van bovenaf te vullen.

 

Schroefsysteem Van Beek maakt 20ft containers ideaal voor bulktransport

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring