Van Beek levert razendsnel filtersysteem voor bulkpoeder aan Wide Scope

Schroeven en beladingsbalg vormen belangrijke bijdrage

Van Beek heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan een systeem dat razendsnel bulkpoeder filtert.  Wide Scope in het Belgische Gent ontwikkelde dit laad- en filtersysteem en zocht een partner om het te realiseren. “De samenwerking met Van Beek heeft tot een zeer goed eindresultaat geleid”, zegt plant manager Gert Bert.

Efficiënte oplossing voor grote bulkoverslag

Wide Scope is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat een breed scala aan logistieke diensten aanbiedt. De onderneming is gespecialiseerd in de behandeling van witte bulkproducten, zoals kaoline en talk. Het bedrijf heeft een eigen slurry make down plant in Gent. De enorme hoeveelheden kaoline die het bedrijf op transport stuurt per schip, wagon of truck vroegen om een efficiënte filtering en stofvrije belading.

Opstelling filtersysteem

In de oplossing waar Van Beek een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd belandt het poeder nu via een hopper in een schuin opgestelde schroef. De transportschroef zorgt voor een continue stroom naar een door Wide Scope ontwikkelde fijnmazige filter. Na filtering voert een tweede schroef het poeder via een beladingsbalg een bulkwagen in.  Van Beek leverde twee kokertransporteurs van het  type KR400 met een capaciteit van 50 m3/h, een inloophopper met zeefdek op de eerste schroeftransporteur en een beladingsbalg aan de uitloop van de tweede schroeftransporteur. Het geheel staat in een cascade-opstelling.

Kwaliteit gaf doorslag
Geoffrey Verheul, CEO van Wide Scope, benaderde Van Beek omdat het een bekende naam is in de markt. “Wat ook meespeelde is dat onze partners er positieve ervaringen mee hebben gehad”, licht Verheul toe. “Aan een persoonlijke kennismaking en rondleiding bij Van Beek in Drunen hebben wij een goede indruk overgehouden. De kwaliteit heeft hierbij de doorslag gegeven, waarbij tevens de budgetlimieten niet werden overschreden.”

Lange adem
“Het is een project van de lange adem geweest”, blikt sales manager bij Van Beek Roel Kneepkens terug. “We zijn meerdere keren op locatie geweest in Gent en ook onze werkplaats is meerdere keren bezocht.  Om Wide Scope te overtuigen van de werking hebben we de opstelling eerst met onze mobiele bulkwagenvuller, de Dino, getest. Dat gaf een zeer goed en positief resultaat. De opstelling van beide opvoerschroeven heeft dan ook wel iets weg van een Dino.”

Hobbels naar tevredenheid genomen
“Er waren de nodige uitdagingen omtrent het afstemmen van de apparatuur aan onze wensen en aan ons eigen filtersysteem”, bevestigt Bert. “Deze hobbels zijn naar tevredenheid genomen. We hebben goed afgestemd welke technische aanpassingen Van Beek zou doen en welke wij zelf zouden doorvoeren.”

De expert in maatwerk
Van Beek is dé expert op het gebied van technische vraagstukken in de procesindustrie. Heeft u een uitdaging waarbij wij wat voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via  +31 (0)41 63 75 225, info@van-beek.nl of kijk even op www.van-beek.nl.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring