Hoogwaardige kalk uit eierschalen met eierschaaldroger

Voor het drogen van vergruisde eierschalen in een continu industrieel proces hebben wij de eierschaaldroger ontwikkeld. Deze droger verhit de eierschalen tot 130 graden met als resultaat een kiemvrije, fijnkorrelige en hoogwaardige kalk met een vochtgehalte van maximaal 1%.

Geen geuroverlast
Dit eindproduct is verhandelbaar als bodemverbeteraar of kalk voor de diervoeder- of cementindustrie. Door het verwijderen van het vocht behoort geuroverlast tot het verleden.

Minder dan 4% vocht
De eierschaaldroger is een machine met een enkele schroef en werkt als een peddeldroger. De machine vraagt om weinig inbouwruimte in een geautomatiseerde lijn die de eieren kapot maakt om de inhoud van de schalen te scheiden. Na ontvochtiging vergruist de lijn de schalen, waarna ze in de eierschaaldroger belanden. Deze haalt het laatste vocht eruit waardoor er minder dan 4% vocht overblijft.

Uitvoeringen
De eierschaaldroger bestaat in uitvoeringen voor een output van 250, 500 of 1000 kilo per uur. De eierschaaldroger maken wij onder de merknaam Celsius. De schroeven hiervoor komen uit onze gerenommeerde Van Beek werkplaats. Onze schroeven staan bekend om hun slijtvastheid en nette afwerking.

Iets voor u?
Heeft u een proces waarbij het eierschalen of wellicht een andere stof gedroogd dient te worden? Wij helpen u hier graag bij. Neem contact met ons op.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring