Heidelberg Cement Group gaat samenwerken met Van Beek Schroeftransport

Onlangs heeft Van Beek Schroeftransport uit Drunen de eerste speciale Dino® Bulkwagenvuller geleverd aan Norcem AS in Moermansk, onderdeel van de Heidelberg Cement Group. Samen met de klant is een speciale configuratie ontwikkeld voor cement handling in Rusland. Ook andere onderdelen binnen Heidelberg hebben belangstelling getoond.

Dino® Bulkwagenvuller

Van Beek bv te Drunen is dé specialist in het ontwerpen en fabriceren van hoogwaardige schroeftransportsystemen en levert deze wereldwijd met name aan de chemische-, farmaceutische-, milieu- en voedingsmiddelenindustrie. De Dino® Bulkwagenvuller is al jaren een succesvol product. De Dino® verlaadt bulkgoederen die verpakt zijn in BigBags of bijv. 25 kg zakken, maar ook losgestorte bulkgoederen vormen geen enkel probleem.

Cement handling Rusland

In september 2007 kwam Van Beek in contact met Norcem AS, een Noors onderdeel van de Heidelberg Cement Group, marktleider op het gebied van cement en andere bouwmaterialen. In Rusland was Norcem bezig met de start-up van een plant in Moermansk. Er was belangstelling voor de stalen Dino® DS400 (80m3/u), maar voor de Russische operatie waren wel uitbreidingen nodig. Zo vergde het koude klimaat aanpassingen aan bijvoorbeeld de schakelkast en de compressor. Daarnaast vormde stofreductie een belangrijk issue. Om aan deze specifieke wensen tegemoet te komen, zorgde Van Beek voor een custom build machine met de volgende aanpassingen:

  • speciale stortbak op frame voorzien van BigBag snijmes
  • bak voorzien van stofafzuiging
  • beladingsbalg aan uitloopzijde voorzien van stofafzuiging
  • inloopbak voorzien van fluidising pads
  • zeefdek in de inloopbak
  • openklapbaar deksel over de volle lengte van de schroef voor goede en snelle reiniging

Waarom een Van Beek Dino®?

Technical manager Viggo Eriksen en general manager Jack Haughom hebben tijdens een referentiebezoek aan gebruikers in Nederland de mogelijkheden geïnventariseerd. Hierna is Norcem tot aanschaf overgegaan. De eerste ervaringen zijn zeer positief. Volgens de klant is de Dino® “de meest snelle, mobiele, flexible, veilige, makkelijk te bedienen en onderhouden bag-to-bulk loader.” Vooral het mobiele aspect is van belang. Om snel en flexibel cement in en uit Rusland te krijgen, is het belangrijk een mobiele machine te hebben die snel van de ene locatie naar de andere vervoerd kan worden. De Dino® is zodanig gebouwd dat vervoer in een 40ft container of op een standaard trailer mogelijk is. Daarnaast is een pluspunt de ervaring van Van Beek met de complexe order afhandeling (denk aan transport, documenten, douane etc.) wanneer zaken gedaan wordt met Rusland. Van Beek beheerst dat proces volledig waardoor de zorg voor de afnemer minimaal is. Inmiddels is een tweede Dino® verkocht aan een ander bedrijf binnen de Heidelberg Cement Group in St. Petersburg.

Nieuwe ontwikkeling Dino®

Voor een andere klant ontwikkelde Van Beek een nieuwe inloopbak welke geschikt is voor een zeer brede range aan producten. In de bak zijn 2 afzonderlijk aangedreven, horizontale transportschroeven geplaatst. Deze zorgen voor een geforceerde voeding van de opvoerschroef. Middels deze oplossing kunnen ook zeer moeilijk lopende producten met de Dino® verladen worden.

Kijk op www.dino.nl voor een uitgebreide beschrijving van de Dino® en de mogelijkheden of neem contact op met Van Beek bv via onderstaande adresgegevens.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring