Van Beek geeft terugkoopgarantie op ál haar machines

Met ‘Van Beek Refurbished’ verlengen wij de levensduur van onze machines. Zo dragen we bij aan het verduurzamen van de procesindustrie. Op alle schroeftransporteurs van Van Beek hanteren wij vanaf 1 december 2018 een terugkoopgarantie. Deze garantie geldt niet alleen voor de schroeftransporteurs die vanaf deze datum onze fabriek verlaten, maar voor alle machines die ooit door Van Beek zijn gebouwd. ‘Van Beek Refurbished’ is ontstaan uit een samenwerking met onze partner Surplus Select.

Zo hoogwaardig mogelijk hergebruik
Het eerste doel in een circulaire economie is een zo hoogwaardig mogelijk hergebruik. In eerste instantie van het gehele product, dan van de onderdelen en vervolgens van de grondstoffen en gebruikte materialen. Dit is tevens het doel van Perry Verberne, directeur bij Van Beek: “Van Beek schenkt ruim aandacht aan duurzaamheid. Wij zijn dan ook veel bezig met de circulaire economie en duurzaam ondernemen.

Ten eerste scheiden we natuurlijk ons afval en bieden wij restmaterialen en metalen voor recycling aan. Maar we wilden een tweede stap zetten, namelijk: een circulair in- en verkoopproces van onze schroeftransporteurs. Zodat deze hoogwaardige machines een tweede leven krijgen en niet onnodig ontmanteld in een schrootbak eindigen.” 

Circulaire economie ontstaat alleen samen
Sociale innovatie is even belangrijk of misschien wel veel belangrijker dan technologische innovatie om een omslag naar een circulaire economie te bewerkstelligen. ”Wij kochten al de Dino® Bulkwagenvullers terug van onze klanten. ‘Van Beek Refurbished’ is een uitbreiding hierop. We bieden nu op alle Van Beek-machines een terugkoopgarantie. Ik hoop dat andere bedrijven in onze sector ons voorbeeld gaan volgen of geïnspireerd raken. Alleen samen kunnen we de circulaire economie een échte duw in de goede richting geven” aldus Verberne.

Samenwerking met Surplus Select
‘Van Beek Refurbished’ is een initiatief in samenwerking met partner Surplus Select. Dit bedrijf is actief in de aan- en verkoop van gebruikte machines voor de procesindustrie. “Door gebruikte machines een tweede leven te geven, levert Surplus Select een bijdrage aan het verduurzamen van de procesindustrie, dit vanuit een commercieel businessmodel”, legt directeur Rick Soepenberg uit.

“Wij hebben een goed zicht op de waarde van schroeftransporteurs na hun eerste leven. Hierdoor kunnen wij de Van Beek schroeftransporteurs zeer nauwkeurig taxeren. Ook hebben wij een breed en groot netwerk in de industrie. Die marktexpertise komt zeer goed van pas in het hele terugkoopproces van ‘Van Beek Refurbished’.”

Refurbished met garantie
“Alle ingenomen machines kijken wij nauwkeurig na, waarbij we eventueel versleten onderdelen vervangen. Na deze kwaliteitscheck krijgen deze schroeftransporteurs een Van Beek Refurbished-sticker, inclusief één jaar garantie. De refurbished schroeftransporteurs zijn daardoor weer in staat om volledig te functioneren en komen via onze verkoop terecht bij een nieuwe eigenaar”, vult Soepenberg aan.

Interesse?
Het circulaire proces van Van Beek Refurbished hebben wij vereenvoudigd weergegeven in een infographic die u hier kunt downloaden. Wilt u graag weten of er een refurbished exemplaar beschikbaar is voor uw proces? Of wilt u uw schroeftransporteur aanmelden voor de terugkoopregeling?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring