Nieuw expertisecentrum bij Van Beek: de Blue Zone

De Blue Zone is ons nieuwe expertisecentrum voor schroeftransport. Het is een gemarkeerd gedeelte van onze bedrijfshal waar we producten testen, analyseren en controleren. Ook vindt in deze herkenbare ruimte voor innovatie en verdere professionalisering de afname van onze producten plaats.

Visueel herkenbaar
Het blauw uit het logo van Van Beek speelt een onderscheidende rol in de Blue Zone. Door de blauw gegoten vloer in de hoek van de bedrijfshal stapt u letterlijk de Blue Zone in. Grote verrijdbare doeken en wanden vormen een nog grotere visuele herkenbaarheid van de ruimte waar innovatie, onderzoek en afname plaatsvindt. “Deze doeken vormen tevens het decor voor een uniforme presentatie van onze nieuwe producten”, vertelt R&D Engineer Michiel van Mourik trots. “Een veelzijdig gedeelte van de hal dat we optimaal inzetten om onze producten te verbeteren en klanten te bedienen.”

Testen
De Blue Zone heeft drie onderdelen; The Test Room, The Brain Room en The Take-off. In de afgesloten ‘Test Room’ testen we voor onze klanten het loopgedrag van verschillende producten. “Zo kunnen we onderzoeken welk effect een schroeftransport op een bepaald product, zoals bijvoorbeeld gemarineerde kipstukjes, heeft”, legt Van Mourik uit. “Deze testen kunnen 5 minuten duren, maar ook een hele dag in beslag nemen. Samen met de klant zoeken we naar een oplossing voor een goed eindresultaat.” De testmachines kunnen door de klant ook gehuurd worden om zelf in het productieproces te testen.

Analyseren
In The Brain Room kunnen klanten alle testresultaten direct uitlezen, analyseren en bespreken. “We filmen en analyseren elke test”, aldus Van Mourik. “Waar lopen we tegenaan, wat zijn de verbeterpunten? Van alle testen nemen we samples op in een database zodat we het gedrag van het product in combinatie met een machine kunnen voorspellen. Met deze kennis kunnen we vóóraf inschatten wat voor schroeftransporteur de klant voor zijn product nodig heeft en hoeven we daar niet meer tijdens het project proefondervindelijk achter te komen. Wij vergroten onze kennis en voor de klant creëren we de best mogelijke toepassing.” Momenteel zetten we de Blue Zone bijvoorbeeld in voor onderzoek naar de minst slijtagegevoelige afdichting, gerelateerd aan een bepaald product.

Afname
Waar voorheen een machine door de klant werd afgenomen op de werkvloer, fungeert nu The Take-off ruimte in de Blue Zone als afnamepunt. Een gedeelte waar op gepaste wijze de officiële overdracht van een machine aan de klant kan plaatsvinden. “Nu kunnen we daar alle rust en ruimte voor nemen”, vervolgt Van Mourik content. “Met de Blue Zone als expertisecentrum voor schroeftransport betrek je een klant al vroeg in het traject van een project. Nu kunnen we op gepaste wijze een project afronden.”

Benieuwd?
De Blue Zone wordt zowel intern als extern goed ontvangen en in toenemende mate ingezet. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op! U bent van harte welkom voor een (voor)proefje.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring