Een ‘Van Beek’ doet het gebruikt ook prima

Handelsonderneming Surplus Select positief over betrouwbaarheid Van Beek machines

 

Handelsbedrijf Surplus Select uit Swifterbant is in korte tijd uitgegroeid tot een gerenommeerde handelaar in gebruikte machines voor de bulkindustrie. Eigenaar Rick Soepenberg heeft veel goede ervaringen opgedaan met onze schroeftransporteurs. “De meeste klanten uit hoogwaardige industrieën zijn bekend met Van Beek. Maar als dat niet zo is, dan gaat hun interesse zodra ze in ons magazijn zijn toch vaak meteen uit naar de Van Beek-machines.”

Opvallend nette afwerking
De eerste Van Beek-schroeftransporteur die Surplus Select inkocht zat bij een partij machines die Soepenberg had opgekocht bij een suikerspecialiteitenfabriek. “Deze schroeftransporteur viel meteen op door de nette afwerking en de extra’s die erop zaten. Hij is uiteindelijk bij een plantaardige oliefabriek beland. ”Inmiddels heeft Soepenberg naar tevredenheid tientallen Van Beek-machines verkocht.

Win-win
Andersom is ook Van Beek tevreden met de diensten van Surplus Select. “Als een klant bijvoorbeeld haar productie uitbreidt en een grotere schroeftransporteur nodig heeft, staat de oude eigenlijk alleen nog maar in de weg. Dan vertellen we vaak dat Surplus Select dit voor hen op kan lossen”, vertelt Perry Verberne, directeur van Van Beek. Soepenberg prijst deze actieve houding. “Zo geeft Van Beek de eigen klanten goede nazorg én het laat zien dat het bedrijf vertrouwen heeft in de eigen machines.”

Verberne merkt ook dat bedrijven Van Beek via Surplus Select leren kennen. “Het komt vaak genoeg voor dat iemand een gebruikte Van Beek wil aanpassen en dan weten ze ons hierdoor te vinden. We maken ook regelmatig mee dat mensen zo tevreden zijn over hun gebruikte schroeftransportsysteem dat ze een nieuwe willen als ze gaan uitbreiden.”

De eerste auto
De samenwerking is mogelijk doordat de twee bedrijven niet in dezelfde vijver vissen. “Mijn eerste auto was ook geen nieuwe, maar ik was er heel tevreden mee”, zegt Soepenberg. “Van Beek levert perfect maatwerk. Maar niet ieder bedrijf kan of wil die investering volledig doen”, legt hij uit. “Denk bijvoorbeeld aan startups of bedrijven die eerst willen aankijken of een nieuw product aanslaat. Dan is het handig om met een laag budget een machine te kopen die niet perfect op maat hoeft te zijn. Als er later een hogere output nodig is, kan altijd verder worden gekeken.”

Branche- en grensoverschrijdend
Het is uitzonderlijk dat een gebruikte machine uiteindelijk weer voor hetzelfde product wordt gebruikt. “Een schroeftransporteur voor melkpoeder wordt nu bijvoorbeeld voor koffiepoeder gebruikt. Maar het gaat ook vaak genoeg naar andere sectoren, bijvoorbeeld om wasmiddel te transporteren. Deze handel is niet alleen branche-overschrijdend, maar ook grensoverschrijdend. Van de export belandt de helft in West-Europa en de andere helft in de rest van de wereld.”

Over Surplus Select
Soepenberg zette zijn bedrijf 15 jaar geleden op. “Ik was toen nog in loondienst bij een grote multinational, maar het ondernemerschap trok me. Ik wilde iets doen met een groot maatschappelijk draagvlak. Mijn gepensioneerde vader handelde voor de hobby al in machines en zo ben ik op het idee gekomen.” Inmiddels is de naamsbekendheid van Surplus Select enorm gegroeid. “In het begin was ik vooral zelf bedrijven aan het bellen met de vraag of ze nog machines over hadden. Nu word ik zelf gebeld.”

Heeft u behoefte aan toevoegingen, aanpassingen of onderhoud voor uw gebruikte Van Beek of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op via +31 (0)41 63 75 225, info@van-beek.nl of kijk even op www.van-beek.nl.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring