Stagelopen bij Van Beek: dan ga je écht aan de slag

Heb jij altijd al aan een bijzonder project willen werken? En wil je daarbij je koppie én je handen gebruiken? Dan ben je bij ons op je plek!

Werken aan bijzondere projecten
Kijk naar Daan Mulder die bij ons afstudeerde en nu werkt aan een 3D betonprinter. En naar Bart Gillis: hij studeerde vorig jaar af aan de hbo-opleiding werktuigbouwkunde en is nu bij ons zijn ontwerp in elkaar aan het zetten. 

Zelf initiatief nemen
Wat is het mooie aan stagelopen en werken bij Van Beek? Bart: “Mijn afstudeeropdracht was het ontwerpen van een nieuwe richtbank. Dat is een apparaat om transportschroeven mee te richten. Ik mocht het concept ontwikkelen en met ideeën komen en chef werkplaats Frank van der Velden en manager operations Eric de Jong deden vervolgens de aanbevelingen. Het initiatief lag steeds bij mij. Dat is het mooie hier: je leert veel omdat je alles zelf doet en er goede begeleiding is.”

Veel verantwoordelijkheid
Het mooiste is natuurlijk als je je eigen ontwerp mag gaan uitvoeren. Dat gebeurde ook. Bart is inmiddels in loondienst bij Van Beek en zet nu de richtbank in elkaar. “Ook hierbij regel ik veel zelf. Het voorstel voor het budget en een korte toelichting waarom ik bijvoorbeeld meetklokjes nodig had voor tests, en ik mocht het oppakken.” Ook leveranciers benadert Bart zelf. Veel verantwoordelijkheid dus!

Praktijkkennis opdoen
Het maatwerk dat Van Beek levert, is mooi, vindt Bart. “Ik heb hbo Werktuigbouwkunde gedaan en kreeg daar weinig praktijklessen. Lassen et cetera leerde ik er niet. Als je dit soort machines bouwt (schroeftransporteurs, red), is de praktijk heel belangrijk. Daarom wilde ik juist in deze sector ervaring opdoen. Je krijgt goed inzicht en vult je tekenvaardigheden aan. En je leert meedenken met andere specialismes. Dat leer je niet achter een beeldscherm.”

Binnenkort is de nieuwe richtbank gereed. Deze kan grotere transportschroeven aan dan de bestaande richtbank en biedt extra meetgaranties waar een klant dit wenst.

Bekijk hier onze (afstudeer)stageopdrachten!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring