Plastic, it’s fantastic!

Van poppen tot bouwmateriaal: plastic is multi-inzetbaar. De fabricage van dat plastic gebeurt onder hoge temperaturen en moet aan veel (administratieve) eisen voldoen. Onderdelen van een PE of PP extrusielijn die niet voldoen aan de eisen, niet volgens planning worden geleverd of waarvan de documentatie niet op orde is, kunnen immers nare gevolgen hebben. Toeleveranciers moeten antwoord hebben op alle eisen. Engineeringbureaus en EPC contractors werken om die reden vaak met preferred suppliers. Deze leveranciers zijn betrouwbaar, hanteren een kosteneffectieve werkwijze en leveren hoogwaardige producten en diensten.

Wat zijn PE en PP?
Polyethyleen (PE) is het harde plastic dat je tegenkomt in onder andere leidingen, emmers en isolatiemateriaal. Polypropeen/polypropyleen (PP) wordt gebruikt in onder meer broodtrommels, drinkbekers en jerrycans.

Schroeftransporteurs van geselecteerde toeleveranciers zoals Van Beek voldoen aan alle eisen op het gebied van veiligheid, hygiëne en het productieproces. Onze additieven schroeftransporteurs of mixers maken onderdeel uit van het zogenaamde Polymer/Additive & Extruder Feeder Package. Hiermee zijn de nauwkeurigheid bij het voeden van polymeren en additieven en de efficiëntie van het extrusieproces gegarandeerd.

Onze klanten in de polyolefine industrie eisen tijdige documentatie en wij leveren dit. Zelfs als ze er nog niet om vragen. Vertraging omdat de juiste papieren niet geleverd zijn, is bij ons niet aan de orde. Naast een uitgebreid en ondertekend Van Beek Inspection & Test Plan, bieden wij een zeer uitgebreid documentatiepakket. Denk aan transportdocumenten, (test)certificaten, rapportages, datasheets, handleidingen, tekeningen en schema’s.

Additieven schroeftransporteurs of mixers zijn bestand tegen hoge temperaturen. Een continue toevoer naar de extruder, mixen en homogeniseren van polymeren met additieven gebeurt met meerdere (doseer)schroeven. Ze vormen één gesloten systeem wat veilig werken garandeert en voorkomt dat (toxische) stoffen vrijkomen.

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring