Reijnders verlaadt cokes snel, stofvrij en veilig met Dino

Ooit begonnen als transportbedrijf en geëvolueerd tot handelsonderneming in kolenproducten. Dat is in een notendop de geschiedenis van Reijnders BV  uit Boxtel. De nieuwste stap in deze evolutie is de aanschaf van een Dino mobiele bulkwagenvuller. “Dankzij de Dino kunnen we veel meer werk verzetten voor onze klanten”, zegt productieplanner Ruud van Kollenburg. Maar er zijn nog belangrijkere voordelen die hem tot een tevreden klant maken.

Toonaangevende handelaar in kolenproducten
Reijnders is in Nederland een van de toonaangevende handelaar in kolenproducten. Een van de producten waar het in handelt zijn cokes, een product wat onstaat bij het rafinageprocces van een raffinaderij. Reijnders zeeft de cokes en dan blijven deeltjes over van 0 tot 2 mm. Dit dient dan weer als grondstof voor de staalindustrie.

Cokes op afroep
“De cokes zijn bij ons op afroep verkrijgbaar. Wij verladen ze dan vanuit de big bags in bulkwagens en brengen het naar de klant”, legt Van Kollenburg uit. Voor de aanschaf van de Dino werden de big bags met een shovel met loader boven de bulkwagen gehouden en geleegd. Naar die tijd wil Van Kollenburg niet meer terug.

Sneller, veiliger en gezonder verladen
“We hadden toen voor het legen van de big bags drie man nodig. Een op de grond, een op de bulkwagen en een op de shovel. Erg snel ging het niet”, blikt Van Kollenburg terug. “Nu hebben we nog maar twee man nodig, gaat het veel sneller, is het een heel stuk veiliger en hebben we geen last van stof meer.”

Stofvrij verladen dankzij filtersysteem
De stofvrije werkomgeving is te danken aan het stoffiltersysteem waar deze Dino mee is uitgerust. Door het vullen van de bulkwagen komt de lucht die erin zit door het mangat naar buiten. Deze is echter verbonden met de Dino. De ontsnappende lucht moet dus eerst door een filter en is van stof ontdaan voordat het in de werkomgeving komt. “Dat is toch wel het belangrijkste voordeel aan de Dino. Zo kunnen we onze werknemers een stofvrije werkomgeving bieden”, zegt Van Kollenburg.

Mooi aangeklede Dino
“Reijnders heeft voor een ‘mooi aangeklede’ Dino gekozen”, valt sales engineer Roel Kneepkens samen. Al genoemd is de stoffilter, verder is de bulkwagenvuller voorzien van een beladingsbalg, opzetbak, deksel, een verzwaarde motor (37 kW) en fluidising pads in de hopper. De Dino is uitgevoerd in staal.

Kooldeeltjes behouden kwaliteit
Een ander voordeel is voor Van Kollenburg dat de kolenproducten hun kwaliteit behouden. “De schroef vermaalt de kolendeeltjes niet. Dat is voor ons erg belangrijk.”

Snelle productwissels door eenvoudige reiniging
Ook het reinigingssysteem waar de Dino mee is uitgerust bevalt goed. “We verladen naast cokes ook andere kolensoorten van 0 tot 3 mm en 1 tot 5 mm met de Dino. Door de eenvoudige reiniging van de Dino kunnen we de Dino in korte tijd voor verschillende verladingen inzetten”, zegt Van Kollenburg.

Twijfel maakt plaats voor overtuiging
Voor aanschaf waren er bij Reijnders nog wel twijfels of het nodig was om in een Dino te in investeren. “Maar sinds we hem hebben gebruiken we hem dagelijks. Het was zelfs even wennen dat we nu veel meer werk kunnen verzetten”, zegt Van Kollenburg.

Door de Dino kunnen we sneller en eenvoudiger vanuit werken. Het maakt het een stuk eenvoudiger om product in big bags op te slaan en op afroep in bulkwagens te verladen We maken een een enorme groei en uitbreiding mee.” De groei en ontwikkeling die Reijnders BV al bijna 60 jaar doormaakt kan dankzij de Dino dus nog lange tijd doorgaan.

Onderdeel van het team
Van Beek heeft de Dino voor Reijnders gespoten in de kleuren van het bedrijf, waardoor de mobiele bulkwagenvuller nu echt een deel van het team uitmaakt. “Het draagt bij aan onze professionele uitstraling. Als klanten op bezoek komen is het een echte blikvanger die al snel de vraag ‘Wat staat daar dan?’ oproept. Dan is het leuk om hem even te laten zien”, besluit Van Kollenburg.

Ook snel en stofvrij verladen?
Is stofontwikkeling een probleem bij uw bulkverladingen? Of heeft u meer aanvragen voor verladingen dan u momenteel aankan? Wellicht biedt onze Dino uitkomst! Kijk op www.dino.nl voor meer informatie of neem direct contact met ons op.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws & projecten?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 Transportschroeven- en machinefabriek Van Beek B.V. | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring